Hirdetés

Klujbert még mindig kirázza a hideg

Klujber Katrin szerint a magyar női kézilabda-válogatott játékosai egyszer sem csüggedtek a deb­re­ce­ni olimpiai selejtező során, ezért voltak képesek tor­na­győz­tes­ként kvótát szerezni.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 2 perc
Klujbert még mindig kirázza a hideg
Fotó: MTI

A Ferencváros jobbátlövője az M4 Sport Kézilabda magazinjában elmondta: még bennük is elég sok kérdőjel van a remek teljesítményük és eredményeik kapcsán, mert az elmúlt időszak elég nagy hullámvasút volt számukra, a legutóbbi világbajnokság sem úgy sikerült, ahogy szerették volna – tizedikek lettek –, de nagyon sokan mellettük álltak és hittek bennük, a játékosok pedig végig segítették egymást – idézte a tévében elmondottakat az MTI.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Klujber szerint a debreceni tornán a tét nagyságát és a hazai környezetet nem teherként élték meg, inkább élvezték a játékot.
A magyar válogatott csütörtökön 49–11-re verte Nagy-Britanniát, pénteken 28–25-re nyert Svédország ellen, vasárnap pedig 37–28-ra múlta felül Japánt a Főnix Arénában. „Még mindig kiráz a hideg, és ez még néhány napig így lesz, mert úgy gondolom, egy sportolónak a nagy álma, hogy kijusson az olimpiára. Hihetetlen volt, hogy megcsináltuk, de a pénteki mérkőzésen olyan lendületet kaptunk el és olyan önbizalmat gyűjtöttünk, hogy megállíthatatlanok voltunk vasárnap” – mesélte a junior világbajnok átlövő, aki Debrecenben 23 góljával a magyarok legeredményesebb játékosa volt.
Mint rávilágított, korábban fizikálisan sem volt mindenki tökéletes állapotban, de ez is megváltozott. Klujber elmondta, belegondoltak, de felfogniuk még nem nagyon sikerült, hogy a 2021-es tokiói ötkarikás játékokkal ellentétben idén olyan olimpián vehetnek részt, amelyen szurkolók is lehetnek.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!