Hirdetés

Kisiklott a Rapid, örül a Fradi

Lezárult a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköre, kialakultak a budapesti négyes döntőig vezető ágak. A Ferencváros sorsa a Bukaresti Rapid kezében volt, a románok viszont nem éltek a lehetőséggel, kiestek.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kisiklott a Rapid, örül a Fradi
Folytatja a Fradi a BL-ben. Továbbjutás Fotó: Fradi.hu

Ferencvárosi szempontból az Esbjergnek kellett szurkolni Bukarestben, hiszen egy esetleges hazai győzelem a Rapid továbbjutását és a Fradi kiesését jelentette volna. Henny Reistad azonban vállára vette az Esbjerget, s mivel számukra is fontos volt a győzelem a csoport második helyének megszerzéséért, esélyt sem adva nyertek 33–24-re, ami a bukarestiek búcsúját és a népligetiek továbbjutását jelentette.

A csoport végeredménye: 1. Metz 22 pont, 2. Esbjerg 22, 3. Ikast 21, 4. Vipers 15, 5. Ljubljana 13, 6. Ferencváros 10, 7. Rapid 9, 8. Lubin 0. Az első két helyezett egyből a negyeddöntőbe jutott, a 3–6. helyezettekre nyolcaddöntő vár, a hetedik és nyolcadik helyezett pedig búcsúzott a további küzdelmektől.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A ferencvárosiakra a nyolc közé jutásért a francia Brest vár, majd siker esetén az Esbjerg. A másik nyolcasban a Győri ETO csoportelsőként végzett, a negyeddöntőben pedig a Debrecen és a címvédő Vipers Kristiansand párharc továbbjutójával találkozik. A Győr mögött a második helyet a Bukaresti CSM legyőzésével a dán Odense szerezte meg, Cristina Neaguék lecsúsztak a negyedik pozicíóba. A találkozón nem mellékesen a román sztár a montenegrói Jovanka Radicsevics után másodikként érte el az 1100 gólt a Bajnokok Ligájában.

A csoport végeredménye: 1. Győr 23 pont, 2. Odense 21, 3. Brest 17, 4. CSM 17, 5. Debrecen 15, 6. Bietigheim 14, a hetedik Buducsnoszt és a nyolcadik Savehof búcsúzott.

A Ferencváros és a Debrecen is hazai pályán kezdi a nyolc közé jutásért zajló párharcot. Az első meccseket március 16–17-én, a visszavágókat 23–24-én rendezik meg, a negyeddöntőkre pedig április 27–28-án és május 4–5-én kerül sor. A Final Fourt idén is Budapesten, az MVM Dome-ban rendezik meg június elsején és másodikán.

A nyolcaddöntők párosítása: FTC – Brest (francia), Bietigheim (német) – Ikast (dán), Ljubljana (szlovén) – Bukaresti CSM, Debrecen – Vipers Kristiansand (norvég). A negyeddöntők párosítása: Debrecen/Vipers Kristiansand (norvég) – Győri ETO, Krim Ljubljana/Bukaresti CSM – Metz (francia), Bietigheim/Ikast – Odense (dán), Ferencváros/Brest – Esbjerg (dán).

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!