Hirdetés

Kézilabda-fesztivál határok nélkül

Két székelyudvarhelyi csapat vesz részt a délvidéki Adán megrendezésre kerülő, Határok nélkül elnevezésű kézilabda- és kulturális fesztiválon. A két évvel ezelőtti, nagysikerű székelyudvarhelyi esemény folytatásában is Kárpát-medencei magyar fiú és lány kézilabdacsapatok vesznek részt.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kézilabda-fesztivál határok nélkül
Magyar kézisek seregszemléje. Határtalan sikerek Fotó: Ilkei Árpád

Csütörtöktől szombatig a délvidéki Adán rendezik meg a Határok nélkül elnevezésű kézilabda- és kulturális fesztivált. A csütörtök esti megnyitón, az adai színházteremben fellép a Határtalanul zenekar, a helyi Vadvirág Hagyományápoló Kör és a Szentháromság gyermekkórus.
Pénteken reggel kezdődik és szombat délutánig tart az U14-es kézilabdatorna, amelyen a fiúk mezőnyében az adai RK Potisje, a székelyudvarhelyi Szejke SK, a Dabas és az FTC Kézilabda Akadémia lép pályára. A lányoknál a Beregvidéki Genius, a dunaszerdahelyi HC DAC, a Hajdúnánás SK, Partium válogatottja, valamint az adai Halász József Női Kézilabda Klub, a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub és a Ferencváros szerepel majd. Péntek este a Storyum zenekar, a Perpetuum Mobile, valamint a Petőfi Zenei Díjas, júniusban az év férfi előadójának választott Fehérvári Gábor Alfréd „Freddie” koncertje szórakoztatja a résztvevőket. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az első Határok nélkül kézilabda- és kulturális fesztivált 2020-ban és 2021-ben is el kellett halasztani a koronavírus-járvány miatt, 2022-ben azonban nagy sikerrel rendezte meg Székelyudvarhelyen a Magyar Kézilabda Szövetség, valamint az MKSZ által életre hívott Együtt növünk fel! Alapítvány. A határon túli magyar kézilabdások seregszemléjén a mérkőzések nem csupán a csapatok erejének felméréséről, hanem a találkozásokról, az ismerkedésekről és a barátságokról is szólnak, ezért is fogalmazott úgy Ilyés Ferenc, az MKSZ székelyudvarhelyi születésű elnöke, hogy „nagyon szép és emelkedett gondolat a »Haza a magasban« eszméje, de ezt manapság le kell hozni a földre, ennek pedig a legjobb eszköze a sport. Erőinket összemérjük, és egyben összeadjuk, ilyenkor pedig kiderül, hogy ez hatalmas nagy erő” – szögezte le Ilyés. Az MKSZ elnöke úgy véli, ez a néhány nap ugyan a sportról szól, de „a sport sokkal mélyebb tartalmai fognak megvalósulni, hiszen olyan kapcsolatrendszerek alakulnak ki, amelyek később tovább fognak bővülni.”
„Akárcsak két évvel korábban Székelyudvarhelyen, az adai fesztivál hívószavai a kézilabda mellett a nemzet, az összetartozás, a kultúra” – nyilatkozta lapunknak a Magyar Kézilabda-szövetség operatív igazgatója. Novák András hangsúlyozta, a határon túli magyar kézilabdázás fejlesztését évek óta kiemelten kezelik, az MKSZ létrehozta az Együtt növünk fel! Alapítványt is a projekt segítésére, a szervezet kuratóriumának elnöke Ilyés Ferenc.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!