Két félidő, kétarcú VSK

Vereséggel kezdte a férfi kézilabda Bölények Ligájának új idényét az élvonalba frissen feljutott Székelyudvarhelyi VSK, ám a Tordai Potaissa otthonában mutatott első félidei játék bizalomra adhat okot a folytatásban. Sipos Lóránt vezetőedzőnél érdeklődtünk a két ellentétes félidő kapcsán.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Két félidő, kétarcú VSK
Udvarhelyi kupaktanács. Kiküszöbölnék a hibákat Fotó: VSK

A legutóbb bajnoki negyedik helyezett Tordai Potaissa otthonában kezdte az idényt a VSK, amelytől két teljesen ellentétes félidőt láthattunk. A Bölények Ligájába egyéves szünet után visszatérő udvarhelyi gárda az első játékrészben megmutatta, van keresnivalója az élvonalban, egy jóval tapasztaltabb együttes ellen is fel tudja venni a harcot. Sipos Lóránt vezetőedző legényei az első játékrészben egyenlő félként küzdöttek, egy kettős emberelőnyt kihasználva egygólos vezetéssel mentek pihenőre.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


„Megvoltak a helyzeteink, kidolgoztuk ezeket, még ha voltak is hibáink, jó első félidőt hoztunk le, játékban voltunk” – értékelt Sipos. A második félidőre a tordaiak megemberelték magukat, megfordították az állást, a végén nyolcgólos előnnyel húzták be a győzelmet (36–28). „Tény, hogy a második félidőben többet hibáztunk, kimaradt ziccerek, technikai hibák, majd ismét kimaradt ziccerek nehezítették dolgunkat, így lett nagy a különbség” – kesergett Sipos, ugyanakkor reményének adott hangot, hogy sikerül kijavítani a hibákat, és az első félidőben mutatott játékból tudnak meríteni a következő megmérettetésekre.
A VSK szeptember 9-én, hétfőn 17.30-kor hazai közönsége előtt is bemutatkozik: a legutóbbi ezüstérmes Nagybányai Minaur érkezik a városi sportcsarnokba. Legutóbb, tavaly márciusban a Bölények Ligája 23. fordulójában a kiesésre álló VSK Székelyudvarhely hazai pályán egy góllal, 31–30-re kapott ki a nagybányaiaktól. A klub vasárnap közölte, hogy eddig több mint száz bérletet vásároltak a szurkolók, ezek elkészültek, és átvehetők a VSK székhelyén (Vásártér utca 12. szám, a Junior épület emeletén), ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy akik eddig még nem váltották meg a belépőiket, megtehetik a VSK-irodában hétfőtől csütörtökig 9–15, valamint pénteken 9–14 óra között.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!