Hirdetés

Karnyújtásnyira a rájátszás

Továbbra is vezeti a férfi kézilabda A osztály A cso­portját a Székelyudvarhelyi VSK, miután az idegenbeli sima siker után helyenként hullámzó teljesítménnyel, de hazai pályán is legyőzte a nagyváradiakat. Az udvarhelyiek nyolc mérkőzés során mindössze egyetlen vereséget szenvedtek el.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 4 perc
Karnyújtásnyira a rájátszás
Putnoky volt a különbség. 13 gólt tett be a „közösbe" Fotó: Hodgyai István

Szeptember derekán kilencgólos nagyváradi sikerrel indította a másodosztályt az udvarhelyi gárda, a Bölények Ligájából kieső csapatok csatáját – ezúttal a székelyudvarhelyi sportcsarnokban – ismét Sipos Lóránt csapata húzta be. Rangadóra volt kilátás, hiszen – a váradi viszonylag sima siker dacára – a két gárda az élvonalban is kőkemény mérkőzéseket vívott egymással, ráadásul a találkozó előtt mindössze három pont, azaz egyetlen nyertes meccs válaszotta el egymástól a két alakulatot a rangsorban. Ettől függetlenül alaposan belekezdett az udvarhelyi gárda, kilenc perccel az első félidő vége előtt már öt góllal (14–9) is vezetett. Ezután azonban hibát hibára halmoztak a vendéglátók, a vendégek pedig köszönték szépen, éltek a lehetőségekkel, s egy 5–1-es rohammal váradi szempontból mínusz egyre jöttek fel, félidőben 15–14-re vezetett Udvarhely.


Hirdetés


Fordulás után tizenhatnál utolérte a házigazdát a Nagyvárad, ekkor azonban megrázva magát a VSK egy 6–1-es sorozatot produkálva 22–17-re ellépett, s úgy tűnt, helyreállt a világ rendje. Másképp gondolták ezt a Körös-partiak, s tíz perccel
a vége előtt egy gólra zárkóztak fel – persze ehhez kellettek az udvarhelyi hibák, kihagyott lehetőségek is. Harmadszor is nekiveselkedtek a házigazdák, újra elhúztak, az ellenlábasnak erre már nem volt válasza, s ha hullámzó teljesítménnyel is, de behúzták az újabb három pontot, s továbbra is az élen állnak, mi több, hat fordulóval az alapszakasz vége előtt már borítékolható továbbjutásuk a rájátszásba.

Eredmények, állás
Férfi kézilabda A osztály, 8. forduló: Székelyudvarhelyi VSK – Nagyváradi VSK 33–30 (15–14). Az udvarhelyi gólszerzők: Putnoky 13, Fedila 7, Couveiro 4, Szász 3, Komporály 2, Csibi 2, Katona 1, Oarga 1. Zsilvásárhelyi CSU – Resicabányai CSM 31–38, Fogarasi VSK – Nagyszentmiklósi Egyesülés 36–33, U Craiova – Temesvári Poli 34–29.
A rangsor: 1. Székelyudvarhely 21 p., 2. Fogaras 19 p., 3. Resicabánya 18 p., 4. Nagyvárad 15 p., 5. Craiova 10 p., 6. Nagyszentmiklós 9 p., 7. Zsilvásárhely 3, 8. Temesvár 0 p.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!