Hirdetés

Jubilált a zetelaki emlékverseny

A Sepsiszentgyörgy ISK csapata nyerte a Tamás Zoltán emlékversenyt, miután a pénteki döntőben legyőzte a házigazda Ze­te­la­ka csapatát. Az ud­var­hely­szé­ki női kézilabda utánpótlásának meghatározó alakjáról elnevezett megmérettetést tizedik alkalommal rendezték meg.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jubilált a zetelaki emlékverseny
Méltó módon emlékeztek Tamás Zoltánra Fotó: Gagyi Erika

Zetelakán tizedik alkalommal rendezték meg pénteken a Tamás Zoltán kézilabda-emlékver­senyt, a jubiláló rendezvény­nek az ud­var­hely­szé­ki női ké­zi­lab­da-utánpótlás-nevelés meghatározó alakjáról elnevezett sportcsarnok adott otthont.
A zetelaki Dr. P. Boros Fortunát Középiskola testnevelő tanára kereken tíz évvel ezelőtt, 2014 áprilisában, alig 64 évesen hunyt el, életének négy évtizedét az oktatói pályán töltötte, nagy alázattal állt a kézilabda szolgálatában, a sportág szépségét ismertetve meg több nemzedékkel is. Munkássága a többszörös országos bajnok lány-kézilabdacsapatok kinevelésében csúcsosodott ki. A Tamás Zoltán nevét viselő emlékverseny első kiadását alig két hónappal a halála után rendezték meg az udvarhelyszéki községben, egy évvel később a zetelaki sportcsarnok is felvette a nevét.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az 5–8. osztályos lányok számára kiírt jubileumi meg­mé­rettetésen a házigazdák mellett sep­si­szent­györ­gyi, gyer­gyó­szár­hegyi, szo­vá­tai és szentegyházi csapatok fogadták el a meghívást és mérték össze tudásukat.
Az lett igazán szép, ha mi nyerjük a tornát, de ettől függetlenül úgy érzem, hogy egy sikeres rendezvényen vagyunk túl, a játék mellett természetesen a koszorúzás sem maradt el, azt hiszem, méltó módon tisztelegtünk a tanár úr emléke előtt – közölte a szervezők részéről Gagyi Erika kézilabdaedző.
A tizedik Tamás Zoltán emléktornát a Sepsiszentgyörgyi ISK csapata nyerte meg, miután a döntőben a házigazdákat győzte le.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!