Hirdetés

Jó előjelek a tavaszi rajt előtt

Bár keretgondok nehezítették a felkészülést, három mérkőzésből hármat hozott a múlt héten a Székelyudvarhelyi VSK csapata. Szombattól már élesben megy a játék.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jó előjelek a tavaszi rajt előtt
A múlt héten megállíthatatlan volt a VSK Fotó: Hodgyai István

Remek hetet zárt a Székelyudvarhelyi VSK férfi kézilabdacsapata, a Sipos Lóránt vezetőedző által felkészített gárda háromszor lépett pályára, és mindannyiszor győztesen zárta a játékot.
Az udvarhelyiek január harmadik hétvégéjén Tordán kezdték a felkészülési mérkőzések sorozatát, előbb a Nagybányai Minaur, majd a CSU Suceava volt az ellenfél, a VSK mindkét találkozón alulmaradt.
A múlt héten már hazai pályán készült a gárda, és bár továbbra is több sérültet kellett mellőznie Sipos Lórántnak, a játékra nem lehetett panasza. Kedden a másodosztályban szereplő Fogarasi VSK-t 32–28 arányban győzte le az udvarhelyi csapat, majd következett a Bölények Ligája nyolcadik, illetve kilencedik helyezettje és újabb két győzelem: csütörtökön 30–27 a Bákói VSK, szombaton délben pedig 33–32 a CSU Suceava ellen.
– Nem teljesen úgy alakult a felkészülés, ahogy azt elterveztük, folyamatosan hiányos kerettel léptünk pályára. Viszont kellemes meglepetést jelentett mind az eredmény, mind pedig a mutatott játék, remélem, hogy ez önbizalmat ad a játékosoknak a jövőt illetően – értékelt Sipos Lóránt a szombati mérkőzést követően.
A Bölények Ligája a közel két hónapos szünetet követően a 16. fordulóval folytatódik a hétvégén. A Szé­kely­ud­varhelyi VSK az évet szombaton hazai pályán kezdi, Sipos Lóránt csapata 18 órától a HC Bodzavásár együttesét fogadja a városi sportcsarnokban.
A VSK Székelyudvarhely az utolsó előtti, 13. helyről várja a bajnokság folytatását, az őszi idényben a csapat mindössze egy sikert ért el, a sereghajtó és pont nélküli VSK Nagyváradot győzték le Sipos Lóránt tanítványai.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!