Harminc perc jó játék nem elég

Kiváló első félidőt követően sima vereséget szenvedett a Székelyudvarhelyi VSK férfi kézilabdacsapata a Tordai Potaissa otthonában a Bölények Ligája nyitófordulójában. A folytatás még nehezebbnek ígérkezik.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
Harminc perc jó játék nem elég
Fotó: Turdanews

Egy év szünet után tért vissza a román férfi kézilabda élmezőnyébe a Székelyudvarhelyi VSK: az első- és másodosztály közötti „liftezést” megelőzendő alaposan megerősített kerettel vágott neki a pontvadászatnak az udvarhelyi gárda. Az angolai Couveiro kezdte a gólgyártást az impozáns tordai arénában, ám a házigazda hamar magához ragadta a kezdeményezést, s hiába vezetett többször is három góllal, nem sikerült leszakítani az olykor látványos megoldásokkal előrukkoló udvarhelyieket. Tizenegynél a nyáron Tordáról Udvarhelyre igazoló, ex-SZKC-s Tálas Huba egyenlített, majd újra kettővel (15–13) ment a Potaissa, ám Katona, Putnoky, és a bravúrt bravúrra halmozó horvát kapus, Ivan Eres egész pályás góljával szünetre 16–15-ös udvarhelyi vezetéssel mentek a felek.
Szünet után azonban nagyot változott a játék képe: utoljára 19-nél volt döntetlen, ekkor azonban beindult a tordai henger, a hajrára egyre jobban kinyílt az olló. Tíz is volt közte, az udvarhelyiek 12–21-re kapták ki a második felvonást, összességében pedig nyolcgólos, 36–28-as vereséget szenvedtek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az első félidőben mutatott teljesítmény mindenképpen biztató, lehet rá alapozni, ám a Bölények Ligája más kávéház, harminc perc jó játéknál sokkal többre lesz szükség a folytatásban. Sok idő nincs nyalogatni a sebeket, hétvégén a legutóbbi ezüstérmes Nagybányai Minaur érkezik az udvarhelyi sportcsarnokba.
Férfi kézilabda Bölények Ligája, 1. forduló: Tordai Potaissa – Székelyudvarhelyi VSK 36–28 (15–16), az udvarhelyi gólszerzők: Putnoky 7, Rosu 4, Csibi, Couveiro, Katona 3–3, Milicevic, Păunescu 2–2, Loic, Szász, Tálas, Eres 1–1; Temesvári Poli – CSM Focșani 22–20, CSM Vaslui – Bukaresti CSM 28–27, CSU Suceava – Bukaresti Steaua 37–36, Konstancai CSM – Bukaresti Dinamo 26–34, Fogarasi VSK – Bodzavásári HC 22–29, Nagybányai Minaur – Bákói CSM 31–29.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!