Felkészültebbek az egyetemistáknál

A Bölények Ligája névre keresztelt román férfi élvonalbeli kézilabda-bajnokság negyedik fordulójáig kellett várni, hogy megszerezze első győzelmét a Székelyudvarhelyi VSK. Sipos Lóránt csapata magabiztos játékkal nyert a Temesvári Poli ellen, s bizakodva várja a szombati, foksányi kiszállást.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
Felkészültebbek az egyetemistáknál
A székely Szász két gólt dobott a bánságiaknak Fotó: Hodgyai István

Fortuna istennő nem volt kegyes az udvarhelyiekhez a bajnokság menetrendjének sorsolásakor, hiszen a Bölények Ligájába egy év után visszatérő VSK a román élvonal élvonalához tartozó együttesekkel nézett farkasszemet az első három körben. Tordán szünetben még vezettek, ám vereség lett a vége, a legutóbbi bronzérmes Nagybányát csak megszorongatni tudták hazai pályán, majd jött egy nagyobb sima vereség az ezüstérmes Konstanca otthonában. Innen kellett felállniuk Tálas Hubáéknak, s hogy ez mennyire jól sikerült, azt kiválóan jelzi a Temesvári Poli elleni első játékrész. Az első gólt még a vendég egyetemi csapat szerezte, innentől azonban nem volt pardon, a bánságiak csak futottak az eredmény után. A félidő derekán, 10–8-as udvarhelyi vezetésnél volt viszonylag szoros az állás, a második játékrész elejére már tízgólosra hizlalta előnyét a VSK: 20–10. A 46. minutumban már tizenkettő is volt ide (26–14),  köszönhetően Varó Lajos kapus parádéinak is, s bár a végére kicsit kozmetikáztak az eredményeken a temesváriak, az udvarhelyi győzelem nem forgott veszélyben, 28–22-re nyert a VSK. A magabiztos győzelem önbizalmat adhat Komporály Attiláéknak, akik szombaton, az ötödik fordulóban ahhoz a Foksányhoz látogatnak, akik négy mérkőzésen egyetlen pontot tudtak kicsikarni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Férfi kézilabda Bölények Ligája, 4. forduló, eredmények: Székelyudvarhelyi VSK – Temesvári Poli 28–22 (19–10), az udvarhelyiek gólszerzői: Putnoky Szabolcs, Katona Tamás 6–6, Pavel Loic 5, Komporály Attila, Feliciano Couveiro 3–3, Szász Előd 2, Vladisav Zalevskyi, Tálas Huba és Alin Roșu 1–1; Bukaresti Steaua – Konstancai CSM 29–34, Bákói CSM – CSM Focșani 24–24, CSM Vaslui – CSU Suceava 28–31. A HC Buzău – Bukaresti Dinamo, a Fogarasi VSK – Tordai Potaissa, valamint a Bukaresti CSM – Nagybányai Minaur találkozókat lapzártánk után játszották.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!