Hirdetés

Felkészülni, vigyázz, nyerj!

A VSK Székelyudvarhely újabb kiütéses győzelmet aratott szombaton a vendég Craiovai Universitatea felett a férfi kézilabda A osztály 4. fordulójában, és hibátlan mérleggel továbbra is vezeti csoportját.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Felkészülni, vigyázz, nyerj!
Katona Tamás kilencszer volt eredményes Fotó: Hodgyai István

Nem tudott újat hozni a VSK Székelyudvarhely kézilabdacsapatának újabb megmérettetése, a férfi kézilabda A osztály eddigi három fordulójában Sipos Lóránt együttese pályától és ellenféltől függetlenül, mérkőzésenként 41 dobott gólátlaggal rendre lehengerelt bárkit, aki vele szembejött, és hasonló forgatókönyvre lehetett számítani szombaton este is, amikor a Craiovai Universitatea együttese látogatott a székelyudvarhelyi sportcsarnokba. Nem is történt másként, az ellenfelek az elején még kóstolgatták egymást, aztán beindult az udvarhelyi gólgyártó gépezet, és csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a különbség a végén. Az első játékrészt követően 23–16-nál fordultak a felek, egy-egy góllal megtoldva ugyanennyit dobtak a második félidőben is, végül a papírformának megfelelően 47–33 arányban udvarhelyi siker született. Putnoky Szabolcs 11, Katona Tamás 9 góllal vette ki részét a győzelemből.
Egy újabb izgalmakban szegény és gólokban gazdag mérkőzésen van túl a VSK, és négyből négy győzelemmel, hibátlan mérleggel, 12 ponttal és 172–111-es gólaránnyal vezeti csoportját, egyedül a Fogarasi VSK tudja tartani a lépést, amely gyengébb gólaránnyal tartja a második helyét.
Nincs mit tenni, túl kell lenni az alapszakaszon, izgalmakra igazából csak ezt követően lehet számítani, amikor a két csoport négy legjobbja egymás ellen folytathatja a küzdelmet a feljutást jelentő első két helyért. Addig a VSK simán hengerelhet az edzőpartnernek is gyengének minősülő csapatok ellen, komoly játékperceket adva a keret legfiatalabb tagjainak is, és nyomástól mentesen szépségdíjas gólokkal ajándékozva meg a közönséget. Várhatóan nem lesz ez másképp az udvarhelyiek Temesvár elleni idegenbeli meccsén sem.

Férfi kézilabda A osztály, A csoport
4. forduló: Székelyudvarhelyi VSK – Universitatea Craiova 47–33, Nagyváradi VSK – Resicabányai VSK 31–30, Nagyszentmiklósi Unirea – Temesvári Poli 43–31, Fogarasi VSK – CSU Zsilvásárhely 38–30.
Az állás: 1. Székelyudvarhely 12 pont (172–111), 2. Fogaras 12  p. (148–113), 3. Nagyvárad 9 p., 4. Resicabánya 6 p. (134–117), 5. Craiova 6 p. (122–138), 6. Nagyszentmiklós 3 p., 7. Zsilvásárhely 0 p., 8. Temesvár 0 p.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!