Hirdetés

Feljutást ért a huszáros hajrá

A hajrában kétgólos hátrányban zsinórban nyolc gólt szerezve fordította meg az állást a Székelyudvarhelyi VSK férfi kézilabda csapata Fogarason. Győzelme azt jelenti, hogy az utolsó három forduló eredményeitől függetlenül visszajutott az élvonalba. A VSK ősztől tehát újra a Bölények Ligájában szerepelhet, feltéve, ha lesz rá pénz...

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 2 perc
Feljutást ért a huszáros hajrá
Fedila és a VSK kiemelkedett a mezőnyből Fotó: Hodgyai István

Jól kezdett a kicsi, de teltházas fogarasi csarnokban az Székelyudvarhelyi VSK, amely a felsőházi rájátszás odavágóján két hónapja hazai pályán 35–27-re verte a Brassó megyeieket. Putnoky és Komporály góljaival két góllal vezetett, de a hazaiak rendezték soraikat, a nyolcadik percben már náluk volt az előny.


Hirdetés

Ezután felváltva estek a gólok, de rendre a vendéglátóknál volt az előny. Főleg Pasere volt elemében, aki hat gólt rámolt be Jobb és Varó kapujába, míg az udvarhelyieknél az algériai Fedila öt gólt dobott az első félidőben hét védést is bemutató Florea hálójába.

Szünetben egygólos, 14–13-as előnyben volt Fogaras, fordulás után pedig növelte előnyét, elhúzott 16–13-ra.

Innen még sikerült egalizálni, de a vezetést csak nem tudta átvenni Sipos Lóránt csapata, rendre egy-két góllal a fogarasiak vezettek, sőt, a félidő derekán már 23–20 volt javukra. A 49. minutumban Putnoky és Fedila góljaival 25-nél újra sikerült utolérni Fogarast, ekkor Jobb hetest hárított, de a túlodalon Fedila hibázott. Az utolsó tíz percnek tehát döntetlennek vágtak neki a felek, a lelkes publikum ütemes Fă-gă-raș, Fă-gă-raș! buzdítással biztatta kedvenceit. Ennek ellenére a mérkőzés legeleje óta újra Udvarhelynél lett az előny: az 52. percben Couveiro átlövésével 25–26-ot mutatott az eredményjelző.

Az udvarhelyi feltámadás megbabonázta a házigazdákat, beragadtak huszonötnél, az 57. percben már hattal ment Udvarhely: 25–31.

Székelyudvarhelyi VSK / Facebook
Örömmámor Fogarason. Matematikailag élvonalban a VSK

Tíz percnyi gólcsend után újra betalált Fogaras, de a végjáték már nem osztott, nem szorzott.
33–28-ra nyert Udvarhely Fogarason, és egy év kihagyás után újra a legjobbak között szerepelhet – feltéve, ha lesz pénz a Bölények Ligájában való indulásra...
 Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!