Hirdetés

Éllovas a VSK Udvarhely

Újabb magabiztos győzelmével a Temesvári Poli otthonából is elhozta a pontokat a Székelyudvarhelyi VSK, így hibátlanul vezeti a férfi kézilabda A osztály 1. csoportját.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Éllovas a VSK Udvarhely
Már csak a VSK nem hibázott a bajnokságban Fotó: Hodgyai István

A férfi kézilabda A osztály 1. csoportjának sereghajtójánál, a Temesvári Poli otthonában lépett pályára szombaton a Székelyudvarhelyi VSK. A másodosztályos bajnokság eme szakaszában Sipos Lóránt együttesének valójában csak egy nehézséggel kell szembenéznie: megfelelni a saját maga által magasra helyezett mércének, vagyis hétről hétre szállítani a nagy gólarányú, magabiztos győzelmeket.
A bánsági együttes nem is igazán tudott méltó ellenfélnek bizonyulni, az udvarhelyi gárda sikerrel alkalmazta a korábbi mérkőzések forgatókönyvét: felmérte a terepet, az ellenfelet, aztán nekiállt a gólgyártásnak. A játékba helyezett pontok sorsa már a félidőben, tízgólos udvarhelyi vezetésnél eldőlt (9-19), a térfélcserét követően, végül 37-22 arányú végeredménnyel zárta le az egyenlőtlen küzdelmet a VSK.
Az ötből öt mérkőzést megnyerő udvarhelyi gárda az első alakulat a csoportban, amely a 200. szerzett gólhoz, ráadásul az üldöző Fogarasi VSK botlásának köszönhetően immár egyedüli hibátlan mérlegű együttesként vezeti a másodosztály 1-es csoportját. A bajnokság két legjobbja október 19-én Székelyudvarhelyen lép pályára egymás ellen, egy udvarhelyi siker eldöntheti a csoportgyőztes kilétét.
Eredmények: Temesvári Poli – Székelyudvarhelyi VSK 22-37, Resicabánya – Nagyszent­mik­lósi Unirea 43-26, Uni­ver­sitatea Craiova – Fogaras 29-29 (15-13), Zsilvásárhely – Nagy­váradi 24-38.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!