Hirdetés

Ellenfeleket kapott a VSK

A felkészülési mérkőzései­nek eddig mindegyikét megnyerő VSK Szé­kely­ud­var­hely szeptember 16-án, idegenben kezdi meg a férfi kézilabda A osztály pont­va­dászatát, hazai közönsége előtt pedig egy héttel később mutatkozhat be.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ellenfeleket kapott a VSK
Huszonnyolc bajnoki mérkőzés vár az udvarhelyiekre Fotó: udvarhely.ro

Kilenc nap maradt hátra a másodosztályos férfi ké­zi­lab­da­baj­nok­ság rajtjáig, néhány nappal ezelőtt még nem sokat lehetett tudni sem a résztvevőkről, sem a bajnokság lebonyolításának mikéntjéről.
A VSK Székelyudvarhely közösségi oldalán hétfőn jelent meg a hír, miszerint a Román Kézilabda-szövetség (FRH) közzétette a 2023–2024-es idény csoportbeosztását, és már lehet tudni az ellenfeleket és a menetrendet is.
A másodosztályba összesen 15 csapat jelentkezett, ezeket két csoportba sorolták. Az élvonaltól elbúcsúzott udvarhelyi együttes a nyolc csapatos A jelű csoportba került, ellenfelei a Nagyváradi VSK, a Nagyszentmiklósi SK, a Temesvári Poli, a Resicabányai CSM, a CSU Târgu Jiu, Universitatea Craiova és a Fogarasi VSK gárdái lesznek.
A VSK Székelyudvarhely szeptember 16-án az élvonalból szintén kiesett Nagyváradi VSK otthonában kezdi meg a pontvadászatot, első hazai mérkőzését egy héttel később, szeptember 23-án játssza CSU Târgu Jiu vendéglátójaként.
A versenykiírás szerint az alapszakasz 14 fordulóból, vagyis oda-visszavágóból áll, ezt követően a két csoport négy legjobbja, összesen nyolc együttes újabb 14 forduló alatt játszanak egymás ellen egy oda-visszavágót. Az első két helyezett egyenes ágon feljut a Bölények Ligájába, a harmadik és negyedik helyezettek pedig osztályozót játszanak.
A feljutást megcélzó VSK Székelyudvarhely legutóbb szombaton a Fogarasi VSK otthonában lépett pályára, Sipos Lóránt tanítványai 14-18-as első félidő után fordítani tudtak, végül 35-33-ra nyerték meg a mérkőzést. Ezzel az udvarhelyieknek sikerült minden eddigi felkészülési mérkőzésüket győzelemmel zárni.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!