Hirdetés

Drámai pontmentés

Már nem hibátlan a Székelyudvarhelyi VSK bajnoki mérlege, az udvarhelyi kézilabdások utolsó pillanatban mentve pontot, döntetlent játszottak a sereghajtó Vi­dombáki Teutonok otthonában, de a másodosztály felsőházi rájátszásának félútján így is négy pont előnnyel vezetik a bajnokságot.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Drámai pontmentés
Putnoky Szabolcs mentett pontot a VSK-nak Fotó: Hodgyai István

Lezárult az A osztályos férfi ké­zi­lab­da­-baj­nok­ság felsőházi rájátszásának első szakasza, szombaton az odavágók hetedik, egyben utolsó fordulóját rendezték, a Székelyudvarhelyi VSK a sereghajtó Vidombáki Teutonok otthonában volt hivatalos.
Amilyen könnyűnek ígérkezett papíron a Brassó megyei összecsapás sikere, olyan nehéznek bizonyult ennek kivitelezése. Az első tíz percben a vi­dom­bá­ki­ak egyen­ran­gú ellenfélként küz­döttek, nem engedték meg­lépni az eddig százszá­za­lé­kos mérleggel rendelkező ud­var­he­lyi­e­ket. Sipos Lóránt tanítványai csak ezt követően tudtak pár gólos előnyt kidolgozni, amit a pihenőig sikerült is megtartani.
A házigazdák a térfélcserét követően sem hagyták alább, 1-2 góllal folyamatosan ott voltak az éllovas nyomában, kiharcolva, hogy drámai végjáték döntsön a mérkőzés sorsáról. Az utolsó percben a vidombákiaknak nemcsak az egyenlítés jött össze, de 42 másodperccel a vége előtt a vezetést is átvették. Ekkor már a VSK futott a pontok után, az utolsó pillanatban sikerült egy hetest kiharcolnia, az időntúli büntetőt Putnoky Szabolcs értékesítette, így sikerült legalább egy pontot elhozni.


Hirdetés


A másodosztály felsőházi rájátszásának félútján az ud­var­he­lyi­ek továbbra is vezetik a bajnokságot, négy ponttal megelőzve a CSM Alexandria együttesét és hat ponttal a harmadik helyezett Fogarasi VSK-t. A visszavágók március 30-án kezdődnek, a nyitóforduló­ban az udvarhelyi gárda sza­bad­napos lesz. Az utolsó já­ték­napot május 18-án ren­de­zik, az udvarhelyiek hazai pályán, a vidombákiak vendéglátójaként zárják a bajnoki idényt. A rájátszás két legjobbja juthat egyenes ágon az élvonalba.

Eredmények
Férfi kézilabda A osztály, felsőházi rájátszás, 7. forduló: VSK Alexandria – Nagyváradi VSK 38–31, Vidombáki Teutonok – Székelyudvarhelyi VSK 39–39. Az SK Medgidia – Resicabányai VSK találkozó lapzárta után ért véget
Az állás: 1. Székelyudvarhelyi VSK 16 pont, 2. VSK Alexandria 12 p., 3. Fogarasi VSK 10 p., 4. Nagyváradi VSK 7 p., 5. SK Medgidia 6 p., 6. Vidombáki Teutonok 4 p., 7. Resicabányai VSK 3 p.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!