Bizakodva tekint a jövőbe Tálas Huba

Suceava után legközelebb már hazai pályán játszik tesztmeccseket a VSK Székelyudvarhely kézilabdacsapata. A gárda visszatérő beállósa, Tálas Huba szerint még bőven kell tenni azért, hogy ott legyenek, ahol szeretnének, de bizakodóan tekint a jövőbe.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Bizakodva tekint a jövőbe Tálas Huba
Tálas Huba 18. bajnoki idényére készül Fotó: Hodgyai István

Amikor 2018 januárjában, dr. Verestóy Attila klubelnök halálát követően megszűnt a Challenge-kupa-győztes Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata, a játékosok szétszéledtek, többen közülük más kluboknál, de szintén az élvonalban folytatták. Közéjük tartozik Tálas Huba, az SZKC egykori közönségkedvence is.
A most 37 éves beállós Ma­rosludason született, de sportkarrierje – még ifjúsági játékosként – Székelyudvarhelyen kezdődött, visszatérését pedig idén júniusban jelentették be az élvonalba feljutott udvarhelyi klubnál.
Tálast ma már szinte minden a székely anyavároshoz köti, a család, az SZKC-s élmények, a barátok és a szurkolók Székelyudvarhelyt tekintik otthonának, így egyik álma vált valóra azzal, hogy sportkarrierjének végére Székelyudvarhelyen tehet pontot. Nem mellékesen az élvonalban. Bár a bajnokság még nem kezdődött el, már most ki lehet mondani, hogy ez a vágya máris teljesült. Tálas a legutóbbi hat szezont a Tordai Potaissánál töltötte, hamarosan pedig a 18. idényét kezdi meg a román élvonalban. Most egy újabb célt tűzött ki maga elé: kiharcolni a bennmaradást.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


– Ehhez még sokat kell dolgoznunk, mondhatni, ott tartunk most, ahol egykor az SZKC volt 17 évvel ezelőtt, amikor kiharcolta a feljutást az élvonalba

– mondta Tálas. Úgy véli, hogy egy működő rendszer visszaépítéséhez évek kellenek, és csak fokozatosan, lépésenként lehet mindezt megtenni. És ebben a legjobb tudása szerint szeretne segíteni.
A VSK Székelyudvarhely csapata a hétvégén Suceaván két felkészítőt játszott, pénteken a Bákói CSM gárdájától 35-28-ra, szombaton a CSM Vaslui együttesétől 37-22-re kapott ki, főleg a helyzetkihasználás hagyott kívánnivalót maga után.
Tálas Huba úgy véli, hogy még bőven van munka, hogy az elvárt szinten legyenek, de optimista a jövőt illetően.

– Még nem vagyunk összekovácsolódva, hisz alig egy hónapja edzünk együtt, viszont a hangulatra nincs panasz. Megjegyzem, hogy a keretben nincs igazán kiemelkedő játékosunk, ami szerintem jó, mert így mindenkinek oda kell tennie a maga részét, csapatmunkát kell végezni, hogy a célunkat elérjük

– fogalmazott Tálas.
Sipos Lóránt vezetőedző tanítványai legközelebb már hazai pályán játszanak tesztmérkőzéseket, pénteken és vasárnap a Nagyváradi VSK és a Temesvári Poli ellen.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!