Bemelegítettek a Dinamo ellen

Fölényes győzelemmel kezdte meg szereplését a Román Kupában a Székelyudvarhelyi VSK férfi kézilabdacsapata. Sipos Lóránt tanítványai jóformán meg sem izzadtak Zsilvásárhelyen, ugyanez minden bizonnyal nem lesz elmondható a csütörtöki, Dinamo elleni mérkőzés után.

Jakab Árpád
Bemelegítettek a Dinamo ellen
Félszázat dobott a VSK. Meghajtanák a Dinamót is Fotó: Hodgyai István

Az előzmények ismeretében nem igazán kellett tartania a Székelyudvarhelyi VSK-nak a Constantin Brâncuși nevét viselő zsilvásárhelyi klubtól. A tavalyi idényben – még a másodosztályban – mindkétszer tükörsima udvarhelyi siker született: hazai pályán 41–24-re, idegenben 46–23-ra győztek Komporály Attiláék. A VSK azóta még jobban megizmosodott, a CSU Târgu Jiu pedig továbbra is a második vonalban szenved, a hétcsapatos A csoport ötödik helyén szerénykedik, hazai pályán Nagyváradtól 17, Resicabányától pedig 21 góllal kapott ki, egyetlen sikerét az újonc és tökutolsó Nagyszentmiklós otthonában aratta egyetlen góllal.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Ennek fényében nem volt meglepő, hogy kedd délután fertályóra után már tízzel vezetett a VSK, az előnyt pedig szünetig majdnem sikerült megduplázni: 9–27. Ami nem sikerült az első félidőben, összejött a másodikban, az udvarhelyiek nem kegyelmeztek, alaposan megszórták a szebb napokat is megélt házigazdát. Főként a szélsők, Csibi Hunor és Putnoky Szabolcs voltak elemükben, de hozzájuk hasonlóan Păunescu is hetet vágott, az angolai Couveiro pedig hatot. Minden benevezett játékos megkapta a lehetőséget, Katona 5, Szász, Tálas, Loic, Roșu és Komporály 3–3, Zalevskyi és Milicevic pedig 2–2 gólt jegyzett, a vége kiütéses, 51–23-as udvarhelyi siker lett, a VSK várja második fordulóbeli ellenfelét.
Már az első körben búcsúzott a további küzdelmektől a Bukaresti Steaua, amely 42–38-ra kapott ki Vasluion, míg az egykori udvarhelyi sikeredző, Vlad Caba által irányított élvonalbeli CSM Focsani megizzadva nyert a másodosztályos Segesvár otthonában (28–30).
A hosszú és fárasztó utazás után az udvarhelyiek már a bajnokságra fókuszálnak: a hatodik fordulóban a román bajnokságban egyeduralkodó, címvédő Bukaresti Dinamo látogat Udvarhelyre. A csütörtökön 17.30-kor kezdődő találkozó egyértelmű esélyese a magyar válogatott beállóját, Rosta Miklóst is foglalkoztató fővárosi csapat, amely eddig öt mérkőzéséből ötöt nyert a bajnokságban, és a Bajnokok Ligája idei szezonjában sem talált még legyőzőre: a dán Fredericiát, a lengyel Wisla Plockot és az észak-macedón Eurofarm Pelisztert is legyőzte.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!