Hirdetés

Az udvarhelyi kézilabdáért gyűjtenek

Azt követően, hogy a székelyudvarhelyi kézilabda meg­mentéséért indított pe­tíciót közel ezren írták alá, a morális támogatás mellett most itt a lehetőség az anyagira is. Gyűjtést indított a Székelyudvarhelyi Pro Handball Sportegyesület.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 5 perc
Az udvarhelyi kézilabdáért gyűjtenek
Az élvonalban akarják látni csapatukat a szurkolók Fotó: Hodgyai István

Nem maradt visszhang nélkül a szurkolók körében sem, hogy az idei költségvetés megsza­va­zá­sakor Szé­kely­ud­var­hely önkormányzati testülete kétmillió lejjel csökkentette a városi sportklub büdzséjét, ellehetetlenítve ezzel a fel­jutás küszöbén álló VSK Szé­kely­udvarhely férfi ké­zi­lab­da­csa­pa­tának élvonalbeli szereplését.
Gál Zoltán, az udvarhelyi ké­zi­labda szurkolói csoportjának tagja petíciót indított a kézilabda megmentésének céljával, kérve a város önkormányzati testületét és a polgármesteri hivatalt, hogy erkölcsileg és anyagilag is támogassák a VSK-t, illetve a megszavazott költségvetés ellenére találjanak megoldást a csapat működtetésére és az első osztályban való indulására.


Hirdetés


Az online petíciót mintegy 700-an írták alá, de papíron is összegyűlt 220 aláírás, a dokumentumokat Gál Zoltán március 13-án iktatta az udvarhelyi városháza titkárságán. Választ még nem kapott rá.

– Egy hivatalos választ azért írhattak volna, ez azonban nem történt meg. Ettől füg­get­lenül nincs okom elégedet­len­ség­re, hiszen végül elértük célunkat, sikerült felhívni a figyelmet az udvarhelyi kézilabda gondjaira, többen is megmozdultak, felszólaltak, a sajtó azóta is folyamatosan foglalkozik az üggyel

– közölte megkeresésünkre Gál Zoltán.
A petíció kezdeményezője örömmel tapasztalta, hogy a morális támogatás mellett most már itt a lehetőség az anyagira is.
„Nehéz időkben még nagyobb szükség van az összefogásra. Annak érdekében, hogy újra nemzeti ligás csapata legyen városunknak, arra kérjük a kézilabda-ked­ve­lő­ket, hogy csatlakozzanak a kezdeményezésünkhez, amelynek az a célja, hogy mo­rá­lis és anyagi támogatást nyújtson a férfi kézilabdacsapatnak” – olvasható a Szé­kely­ud­var­he­lyi Pro Handball Sportegyesület felhívásában. A szervezet még 2019-ben alakult, hogy jogi hátteret biztosítson az udvarhelyi kézilabda kedvelőinek, akik előrehaladott koruk ellenére sem voltak hajlandók lemondani kedvenc sportágukról, elhatározták, hogy legalább hobbiszinten, de tovább éltetik ezt a kapcsolatot. Öregfiú-tornákat szoktak szervezni azoknak, akik nem tudtak elszakadni a kézilabdá­tól, ugyanakkor igyekeznek minél több fiatallal is megismertetni a sportág szépségét.

– A mostani helyzetre reagálva néhányan összedugtuk a fejünket, tanakodtunk, hogy mivel segíthetünk. Lehet, hogy ez csak egy csepp a tengerben, de nem maradhattunk tétlenek. Egyelőre szépen haladunk

– tudatta Pál András, az egyesület elnöke.
Céljuk, hogy legalább 100 olyan támogató személyt toborozzanak, akik 500 lejjel támogatnák a kezdeményezésüket. Pál András megígérte, hogy időközönként nyilvánosságra hozzák a gyűjtés eredményét, van egy olyan elképzelésük is, hogy VSK-bérleteket is vásároljanak azok számára, akik támogatják az ügyüket.
 

Azok, akik az ügy mellé szeretnének állni, megtehetik online a következő bankszámlaszámon: RO67BTRLRONCRT0678072101 (ASOCIAȚIA SPORTIVĂ PRO HANDBALL ODORHEIU SECUIESC), vagy készpénzben, előzetes egyeztetés után, a 0723-168851-es telefonszámon.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!