Az akarat diadala Brazília ellen

A magyar női kézilabda-válogatott a franciáktól az első fordulóban elszenvedett 31–28-as vereség után vasárnap 25–24-re legyőzte Brazíliát a párizsi olimpián. A férfiak rajtja nem sikerült jól, 35–32-re kikaptak Egyiptomtól, ma este tíztől pedig Argentínával játszanak.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 2 perc
Az akarat diadala Brazília ellen
Simon már tudja: győztes gólt lőtt Fotó: MTI

A magyar lányok Brazília elleni találkozójának első félidejében már négy találattal is vezetett az ellenfél, ugyanis a magyarok védekezése nem működött hatékonyan, támadásban is hiányzott a pontosság, így háromgólos hátrányban vonult az öltözőbe Golovin Vlagyimir alakulata. A második félidő a küzdeni akarásról szólt: hiába vezettek már öttel is a brazilok, 8–8 után először 23–23-nál ismét döntetlen lett az állás. Az utolsó percben Bíró ziccert védett, a parádésan játszó Simon Petra pedig hat másodperccel a dudaszó előtt egy pontos távoli lövéssel eldöntötte a mérkőzést, 25–24-re nyert Magyarország. A csapat kedden Angola, csütörtökön Spanyolország, szombaton pedig Hollandia ellen lép pályára. Két hatcsapatos csoportban zajlanak a küzdelmek, az első négy-négy válogatott jut a negyeddöntőbe.
„Nem így terveztük, ahogy sikerült, de persze örülünk a győzelemnek, pláne így, hogy az utolsó másodpercekben jött össze. Felemás volt a mai teljesítményünk, bízom benne, hogy ez csak a reggel kilenc órás kezdésnek tudható be” – nyilatkozta a Kossuth rádiónak a meccs után az edző. Golovin Vlagyimir hozzátette, voltak olyan időszakok, amikor úgy játszottak, ahogyan tervezték, és végrehajtották, amiket megbeszéltek, de akadtak olyan periódusok is, amikor mindez kevésbé sikerült.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!