A Minaur bányászta ki a pontokat

Mindvégig jól tartotta magát a férfi kézilabda Bölények Ligájának második fordulójában a Székelyudvar­helyi VSK a legutóbbi bronzérmes Nagybányai Minaur ellen, ám – akárcsak az első körben Tordán – ezúttal is pont nélkül maradt. A folytatás még nehezebbnek ígérkezik.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
A Minaur bányászta ki a pontokat
Katona lendületben. Három gólt szerzett a fiatal irányító Fotó: Hodgyai István

Közel telt ház fogadta az élvonalba egy év kihagyás után visszatérő VSK-t a székelyudvarhelyi sportcsarnokban. A hazai publikum legnagyobb örömére kedvenceik kezdték a gólgyártást, Komporály szerezte az új idény első hazai udvarhelyi gólját. A legutóbbi szezon bronzérmese rendre egyenlített, s noha a 7. percben 5–3 volt a VSK-nak, a félidő derekára már kettő volt oda: 7–9. Az újonc viszont nem adta fel, Loic góljaival tíznél egyenlített. A hajrában pontosabb volt a Minaur, szünetre 16–15-ös nagybányai vezetéssel mehettek a felek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Fordulás után magabiztosabbak voltak a vendégek, a 34. percben, 17–17-nél volt utoljára döntetlen az állás: ekkor megrázta magát a Minaur, ellépett néggyel, a VSK kettőnél nem tudott közelebb férkőzni riválisához, amely összességében magabiztosan húzta be a győzelmet: 25–27. Az udvarhelyiek játékára azonban nem lehetett panasz, becsülettel küzdöttek, partiban voltak az ország egyik legjobb csapatával – amelynek kapujában szerepet kapott a székelyudvarhelyi nevelésű Buzogány Barna is –, más kérdés, hogy ez ezúttal sem ért pontot. A folytatás még nehezebbnek ígérkezik Sipos Lóránt csapata számára: szombaton a bajnoki ezüstérmes Konstancához látogatnak, amelyik az első körben simán, nyolc góllal kikapott otthon a bajnoki címvédő Dinamótól, majd néggyel nyert Bákóban, miután szünetben még kétgólos hátrányban volt.

Eredmények
Bölények Ligája, 2. forduló: Székelyudvarhelyi VSK – Nagybányai Minaur 25–27 (az udvarhelyi gólszerzők: Pavel Loic 6, Putnoky Szabolcs 4, Katona Tamás 3, Vladyslav Zalevskyi, Feliciano Couveiro, Komporály Attila és Csibi Hunor 2–2, Szász Előd, Tálas Huba, Aron Dedu és Bogdan Păunescu 1–1), Bukaresti Dinamo – Temesvári Poli 30–25, Bukaresti Steaua – Tordai Potaissa 31–35, HC Buzău – CSM Focșani 29–25, Bákói CSM – Konstancai CSM 28–32, Fogarasi VSK – CSM Vaslui 25–26, Bukaresti CSM – CSU Suceava 30–29.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!