Hirdetés

A kért kétmillió lejes támogatásból egymilliót kap a Székelyudvarhelyi VSK

Egymillió lejes támogatást hagyott jóvá a székelyudvarhelyi önkormányzat közgyűlése a Székelyudvarhelyi VSK férfi kézilabdacsapata számára. A másodosztályban szereplő klub április 19-én bebiztosította feljutását az első osztályba. Ahhoz, hogy vállalni tudják a szereplést a Bölények Ligájában, korábban kétmillió lejes költségvetés-kiigazítást kértek az önkormányzattól.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 1 perc
A kért kétmillió lejes támogatásból egymilliót kap a Székelyudvarhelyi VSK
Közgyűlés. Jóváhagyták a kézilabdacsapat támogatását Fotó: Simó Bernadette

Mint arról korábban beszámoltunk, a székelyudvarhelyi Városi Sportklub (VSK) kézilabdacsapata április 19-én, a másodosztály felsőházi rájátszásának odavágóján 35-27-re megverte a Fogaras csapatát, ezzel bebiztosította helyét az első osztályban, jövőre a Bölények Ligájában indulhat a csapat. A feljutás ellenére ugyanakkor bizonytalan volt, hogy a klub el tud-e indulni az első osztályban, mert nem lehetett tudni, hogy megkapja-e az ehhez szükséges anyagi támogatást az önkormányzattól.

A városi közgyűlés által csütörtökön jóváhagyott költségvetés-kiigazítási tervezet szerint a Sportklub számára a városi rendezvényszervezési osztálytól 370 ezer lejt, a zöldövezetek rendezésére fordítandó büdzséből pedig 630 ezer lejt csoportosítottak át. Ez az összeg már elég ahhoz, hogy a Székelyudvarhelyi VSK vállalni tudja az első osztályú szereplést.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!