Hirdetés

A fiúk után a lányok is kijutottak az olimpiára

A férfiak után a magyar női kézilabda-válogatott is kijutott a párizsi nyári olimpiára. Erre legutóbb húsz éve volt példa.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 1 perc
A fiúk után a lányok is kijutottak az olimpiára
Örömmámor Debrecenben. Megváltották az olimpiai jegyet Fotó: MKSZ

A magyar női kézilabda-válogatott számára a Kamerun helyett az utolsó pillanatban beugró Nagy-Britannia elleni tükörsima, majd a Svédország elleni bravúros, háromgólos győzelem után adva volt a feladat: ha nyer vagy döntetlent játszik, kijut a párizsi olimpiára, de még egy négygólos vereség is belefért vasárnap este Japán ellen.


Hirdetés

A lányok viszont nem bíztak semmit a véletlenre, álomszerű játékkal 18-11-es első félidő után 37-28-ra legyőzték az ázsiaiakat, ezzel megnyerték a debreceni selejtezőcsoportot és kijutottak a párizsi olimpiára – másodikként a svédek váltották meg a jegyet az ötkarikás játékokra.

Utoljára húsz évvel ezelőtt, 2004-ben fordult elő, hogy mindkét magyar kézilabda-válogatott kvalifikálta magát az olimpiára, korábban 1976-ban és 1980-ban sikerült elérni ezt a bravúrt.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra. Láttuk, mit csináltak a fiúk, nekünk is muszáj volt. Nagyon sok energiát fektettünk ebbe a sikerbe, nagyon nehéz és hosszú utunk volt idáig, de a hétvége megajándékozta a kemény munkát, amit két és fél éven keresztül végeztünk” – nyilatkozta a lefújás után Golovin Vlagyimir. A magyarok szövetségi kapitánya hozzátette: „Büszke vagyok a lányokra, kellő önbizalommal játszottak, és folyamatosan lehetett látni, hogy mit akarunk.”Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!