Nagyon nehéz lesz a trófeát megszerezni

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc

A jégkorong Erste Liga 2024/2025-ös idényének felvezető sajtótájékoztatóján négy csapat részéről hangzott el, hogy meg szeretné nyerni a bajnoki trófeát: a Ferencváros-Telekom, a Brassói Corona (címvédő), a Gyergyói HK és a Csíkszeredai Sportklub. Ebből a négy csapatból az első háromnak bajnoki aranyra esélyes kerete is van, sőt ezen hármon kívül még van, akiknek a keretük esélyes az első helyre, mégsem azt célozták meg az évadnyitó tájékoztatón, hanem szerényebb eredményekkel is beérik egyelőre.
A Sportklubnál viszont egyelőre nincs bajnokesélyes keret, annak ellenére, hogy a szezonnyitón ez hangzott el a részükről: „Most csak két légiósuk van, és a jövőre összpontosítva hat fiatalt is igyekszik beépíteni Kevin Constantine vezetőedző, de így is cél a győzelem.” Valahogy jobb lett volna a földhöz közelebbi célokat kitűzni, annak ellenére, hogy az Erste Ligában három jó sorral bajnokságot lehet nyerni, amelyet már bizonyított a GYHK és a Brassói Corona.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A Sportklubnál jelenleg viszont nincs három jó sor, hiszen nemcsak meghatározó légiósok igazoltak el, hanem meghatározó hazai sportolók is otthagyták a csapatot a nyáron, mint Szkacskov, Reisz, vagy épp Sofron. Helyüket fiatalok vették át, akik a Sapientia U23 együttesétől érkeztek, és nem volt Erste ligás tapasztalatuk. Harcolnak, küzdenek, körmölnek, ahogy tudnak. Teszik a dolgukat a hazai szurkolók legnagyobb örömére, akik ha másért nem, legalább a kedvükért mennek ki szurkolni, hiszen ez a csapat most szinte csak hazaiakból áll.
Épp ezért nem bajnokesélyes. Ahhoz, hogy bajnokesélyes legyél, kell hat-hét jó minőségű légiós sportoló, akik jobbak, mint a hazai magból a legjobbak. És ez látszott Brassóban a Corona ellen, ahol a címvédő ellen partiban voltak a fiúk, de az utolsó 10 percre elfogytak, vagy épp a DVTK ellen, ahol csak egy harmadon keresztül volt egy súlycsoportban a két fél, és Adorján parádéinak volt köszönhető a győzelem, valamint a fiúk által keményen lerakott munkáért, amelyet védekezésben mutattak.
Van kilátás arra, hogy jönnek újabb légiósok a csapatba, erről már több pletyka is kering a városban, amelyeket majd a Sportklub vagy megerősít, vagy nem. Amennyiben nem tucatjátékosok lesznek, akkor lehet esély arra, hogy éremért küzdjön a csapat, hiszen a fiatalok érkezésével Constantine-nak megvan az a lehetősége, hogy folyamatosan négysorozni tud – a pontszabálynak köszönhetően –, annak ellenére, hogy nem mindig fognak a fiatalok játszani. Az elmúlt két évben, a pontrendszer bevezetés óta épp az volt a Sportklub egyik problémája, hogy nem volt fiatal játékosa, így nem igazán tudta a négy sort feltölteni.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!