Hirdetés

Mit tesz a jó edző…

Darvas Attila

Tíz Erste Liga bajnoki után a Csíkszeredai Sportklub öt győzelemmel és öt vereséggel a tízfős mezőnyben a hetedik helyet foglalja el 13 egységgel. Ebből a tíz mérkőzésből kettő vállalhatatlan volt minden szempontból, az ominózus Újpest, valamint a Debrecen elleni két hazai összecsapás, amikor úgy kaptak 12 gólt Adorjánék, hogy közben egyet sem lőttek.
Mindezeket az eredményeket úgy érték el a csíkiak, hogy a minimális létszámú légióskontingens menet közben csatlakozott a kerethez, így több mint egysornyi Erste Liga-tapasztalat nélküli fiatalt kellett bevetni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Mindezen jó eredmények hátterében egyértelműen látszik Kevin Constantine keze munkája, aki alaposan megszervezni a játék minden aspektusát és minden meccsből a lehető legtöbbet igyekszik meg kisakkozni. A keret milyenségéből fakadóan ez idáig a Sportklubnak nem volt szemet gyönyörködtető játéka, hiszen zömében a pontos védekezéssel a kontrákkal voltak elfoglalva. Ez eddig meghozta gyümölcsét.
Kevin Constantine-t a magyar hokitársadalomnak joga van nem kedvelni... Okkal vagy ok nélkül! Ezt már nem tudjuk meg, hiszen a felek az ügyben nem játszottak – és ezután már nincs is értelme – tiszta lapokkal. Szaktudását minap a Csíkszeredai Sportklubbal kapcsolatban Majoross Gergely, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is kiemelte, mondván, hogy Kevin az a szakember, amelyik a játék minden aspektusát alaposan eltervezi és megtervezi. Így nem csodálkozott, hogy a Sportklub ilyen sok pontot ki tudott hozni a jelen keretből.
És mit számít két új, ám tapasztalt játékos érkezése? Az láthatta péntek este a Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói HK összecsapáson. A kék-fehérek trénere az új érkezők ellenére meg tudta tartani a négysoros összeállítást, ami nem volt elmondható a kilenc légióssal felálló Gyergyói HK-ról, és egy igazán kiélezett csatára tudta kényszeríteni az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb, ezúttal is joggal bajnoki címre esélyes alakulatot, a Gyergyói Hoki Klubot. Ugyanakkor a tapasztaltabb játékosok érkezése értelemszerűen magával vonta azt is, hogy bár két fiatal – Both és Kristó – nevezve volt a keretbe, csak utóbbi kapott mintegy hét percet. A többi játékidő Ládayn, Ferencz-Csibin, Sallón és Gecsén oszlott meg.
És a Sportklub még igyekszik hozni újabb játékosokat, ami az Erste Ligába sajnos el is kél, hiszen elég lesz egy-két sérülés, és ugyanott lesz a csapat, ahol a szezon elején. Ugyanakkor a román bajnokságra ez a keret amilyen játékerőt képvisel, több mint biztató. Itt talán minőségileg a Brassói Corona áll jobban, ám mennyiségileg már nem. És ez is szempont egy hosszú szezon során.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!