A fele holnap meglehet

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc

Mint minden idény előtt, több csíkszeredai szurkoló is szkeptikus az FK keretével kapcsolatosan, és valljuk be őszintén, az, hogy a klubvezetés nem sztárjátékosokat igazol folyamatosan nyaranként, erre okot is ad. Ám a szezon végén mégsem a derűlátóknak volt igaza az elmúlt években.
A 2024/2025-ös idényben viszont, óriási meglepetésre, villámrajtot vett az FK Csíkszereda, és eddig minden hivatalos meccsét megnyerte a piros-fekete gárda. Ilyés Róbert és a teljes edzői stáb bizonyította, hogy tudnak olyan csapatot faragni a fiatal, a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiából kikerült focisokból és a melléjük igazolt magyarországi játékosokból, amelyet már-már irigyelnek az ellenfelek.
Jelen pillanatban három olyan gárda van a 2. Ligában, amely nem vesztett az idény folyamán bajnokit: az FK, a Steaua és a Resicabánya. Ám a csíki szurkolók remélik, hogy a holnapi, a 6. fordulót záró meccsét követően már csak két veretlen marad, és az FK-t közéjük sorolhatjuk.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az elmúlt idényekben ahhoz, hogy egy csapat biztosan a 2. Liga felsőházi rájátszásába jusson, legalább 35 pont kellett. Nos, ennek felét az FK Csíkszereda hat fordulót követően teljesítheti, amennyiben holnap Resicabányán győznek Ilyés Róbert legényei. Ám egy vereség is bőven belefér a pakliba, hiszen hat fordulón leszünk túl kedd este, az alapszakaszban pedig 21 bajnokit kell játszania minden gárdának.
Az idény eleji sajtótájékoztatón a felsőházi rájátszást tűzte ki célul a klubvezetés, ami immár nemcsak elérhető, hanem szinte kötelező is az FK Csíkszereda számára, figyelembe véve a pontvadászat alapszakaszának első negyedében nyújtott játékot és teljesítményt. Ám biztosan lesznek majd buktatók, ezek jöhetnek az ellenfelektől, de jöhetnek belsőbb körökből is, hiszen a központi sajtó szerint nem éppen tesz jót a hazai labdarúgásnak, ha két székelyföldi csapat lenne a Szuperligában.
Én viszont optimista vagyok: ami nem sikerült idén tavasszal, az váljon valóra jövő májusban, és ha lehet kérni, akkor kíméljen meg a csapat az osztályozó adta izgalmaktól, és jusson fel önerőből a Szuperligába.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!