Hirdetés

Szkacskov marad, Sofron kivár

Újabb játékosával egyezett meg a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a folytatást illetően, ám a csapat egyik legnagyobb húzóneve egyelőre kivár. Eldőlt, hogy a magyar Szuperkupát szeptember 23-án rendezik.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Szkacskov marad, Sofron kivár
Bár fölröppentek hírek, hogy Galacon folytatja Szkacskov, végül a Sportklub mellett döntött Fotó: Csíkszeredai Sportklub / facebook

A 39 esztendős veterán, orosz–román kettős állampolgárságú Jevgenyij Szkacskov a soron következő idényben is marad a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatában. A Csíkszeredába Galacról érkező Szkacskov harmadik idényét kezdheti meg kék-fehérben, ám

az elmúlt két szezonban a csíkiak egyik legjobb játékosa volt.

A 2021/2022-es idényben, amikor a Sportklub mindent nyert, az Erste Ligában 85 pontot termelt 52 meccsen, míg a legutóbbi idényben 41 meccsen 44 pontot tett a közösbe. Ugyanakkor a tavalyi szezont kudarcként élte át a sportoló.

– A célom, hogy segítsek a csapatomnak sikereket elérni és megnyerni a kupát, mert az előző szezonban tényleg kudarcot vallottunk. Mindent meg fogok tenni a csapatért, mert győzni akarok mindenáron! – fogalmazott a sportoló.

A tavalyi keretet illetően

már csak egy nagy kérdés maradt Csíkszeredában, éspedig Sofron István sorsa.

A 35 esztendős magyar válogatott játékos ugyanis még nem írt alá. Sofron a Sportklubnál eltöltött két év után szeretett volna az osztrák ligában szerepelni a Fehérvárral, de nem sikerült oda szerződnie.

– Azt a választ kaptam, hogy már megvan a csapat elég régóta, és tele vannak – mondta Sofron, aki úgy fogalmazott, ez kicsit csalódás volt a számára, mert nagyon szeretett volna „hazamenni Fehérvárra”, mivel ott lett felnőtt hokis. Ezután kérte a menedzserét, hogy „itt közel, Európában, egy kicsivel jobb ligában” nézzen körül, vegye fel a kapcsolatot az osztrák ligában érdekelt csapatokkal, és dobja be a nevét.

– Emiatt most egy-két hónapot kivárok. Ha nem jön össze, akkor a Csíkszereda tárt karokkal vár – tette hozzá a válogatott hokis, aki addig egyedül készül az idényre.

Magyar Szuperkupa szeptember 23-án
A magyar bajnok Ferencváros-Telekom és a kupagyőztes Budapest Jégkorong Akadémia HC csap össze szeptember 23-án a szezon első jégkorongos trófeájáért, a Szuperkupáért. A magyar szövetség (MJSZ) honlapjának beszámolója kiemelte: a Tüskecsarnokban szeptember 23-án, szombaton 19 órakor kezdődő találkozóra jövő héten kezdik árulni a jegyeket.

A weboldal felidézte: az MSJZ 2018-ban hívta újra életre a Szuperkupát, akkor a MAC Újbuda győzött a Fehérvár ellen, majd egy évvel később a fehérváriak örülhettek az FTC elleni meccs után. A 2020-as esztendőben a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg a találkozót, majd 2021-ben a ferencvárosiak legyőzték a DEAC-ot, tavaly viszont a debreceniek visszavágtak, és 4-1-es sikerrel hódították el a serleget.

Mint ismert az Erste Liga szeptember 29-én rajtol többek között a székelyföldi rangadóval, amelyen a Csíkszeredai Sportklub a címvédő Gyergyói HK-t fogadja.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!