Svéd csatárt igazolt a Sportklub

A svéd elit ligát megjárt Fredrik Forsberggel erősítette meg keretét a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. A játékos a svéd harmadosztályból érkezik.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Svéd csatárt igazolt a Sportklub
A SHL-ben és BL-ben is játszott a csíkiak idei első légiósa Fotó: hockeysverige.se

Fredrik Forsberggel, a huszonnyolc éves svéd csatárral erősítette meg keretét a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata.
Az 1996-ban született svéd csatár már utolsó utánpótlásévében bemutatkozhatott az SHL-ben – sőt még a BL-ben is –, aztán a következő idényt a harmadosztályban kezdte, majd a másodosztályba került, hogy aztán 2019 és 2022 között újra a svéd első vonalban szerepelhessen, utolsó évében Bajnokok Ligája-meccseken is jégre lépve. Ezt követően a 2022/23-as szezont megint a másodosztályban játszotta le, míg a legutóbbi idényben a harmadik vonalban találta magát, ám itt pont/meccses átlag környékén teljesített a 35 alapszakasz-találkozón elért 15 + 15 egységgel és a playoff 15 meccsén szerzett 7 + 8 ponttal. Ezzel pedig Brödernas/Väsby házi pontkirálya volt. 
Forsberg a Sportklub kilencedik új játékosa, egyben első új külföldije. A Sportklub keretéhez korábban csatlakozott Bíró Gergő, Silló Arnold (mindketten GYHK), György Szilárd, Kedves Tamás, Kovács Előd, Kristó Csongor, Márton Botond és Both Péter (mind Sapientia U23).
A Csíkszeredai Sportklub első hivatalos meccsét szep­tember 6-7-én tudja le a Bukaresti Steaua ellenében, míg az Erste Ligában a Brassói Corona vendégeként fog bemutatkozni szeptember 13-án.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!