Hirdetés

Pályaelőnnyel a hazai meccseken

Intenzív, kemény párharcok zajlanak a jégkorong Erste Liga elődöntőjében. A két székelyföldi alakulat, a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK elvette a riválisa pályaelőnyét. Folytatás holnap este, mindkét helyszínen.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Pályaelőnnyel a hazai meccseken
Parázs meccsek Brassóban. Pályaelőny a GYHK-nál Fotó: Ersteligapress

Múlt szerda este maratoni csatában jutott tovább a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga elődöntőjébe, hogy egy nap pihenő után a Ferencváros-Telekom legyen az ellenfél.
A kék-fehérek meglepő módon jól álltak a lábukon, és rögtön az első percekben Fodor révén vezetéshez jutottak, de a játékvezetők érvénytelenítették. Egy kicsit később Szkacskov előnyös gólját már nem lehetett érvényteleníteni. A második felvonás végéig tartotta előnyét a Sportklub, ám ekkor Galajda gólt szerzett. A zárófelvonás egy gyors gólváltást hozott, majd a harmad vége a kék-fehéreké volt, akik az 59. percben harmadik előnyös góljukat is megszerezték, majd Rokaly Szilárd üres kapura lezárta a meccset.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A másnapi második meccs már nem alakult jól csíki szem­pontból. Bár Rutkowski ka­puvassal nyitott, a Fe­renc­vá­ros szája szerint alakultak a továbbiak. A Sportklub 6–0 után tudott betalálni.
A másik ágon a Brassói Co­ro­na – Gyergyói HK párharc első két találkozójára került sor. Mindkét találkozó nagyon intenzív játékot hozott. Az első találkozón bár a GYHK megszerezte a vezetést, de a folytatásban túl sok szabálytalanságot szedtek össze, és a Corona fordítani tudott. Másnapra Szilassy Zoltán alakulata összekapta magát, ami a szabálytalanságokat illeti, sikerült ezeket minimalizálni, amelynek egy győzelem lett az eredménye.

Eredmények
Brassói Corona – Gyergyói HK 5–3 (1–1, 3–1, 1–1) /Cornet (27., 33.), Valchar (31., 59.), Zagidulin (37.), illetve Sylvestre (1.), Császár (38.), Haaranen (47.)/ és 1–2 (0–1, 1–0, 0–1) /Piché (39.), illetve Imre (8.), Bodó (49.)/. A párharc állása: 1–1.
Ferencváros – Csíkszeredai Sportklub 2–4 (0–1, 1–0, 1–3) /Galajda (40., 46.), illetve Szkacskov (8.), Levin (41.), Péter B. (59.), Rokaly Sz. (60.)/ és 6–1 (2–0, 3–0, 1–1) /LaPorte (8., 19.), Nagy G. (24.), Nemec (25.), Brady (28.), Kestilla (53.), illetve Casaneanu (59.)/. A párharc állása: 1–1.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!