Hirdetés

Öt székelyföldi is behívót kapott

A Divízió I/A csoportos bol­za­nói jégkorong-vi­lág­baj­nok­ság­ra készülő magyar vá­lo­gatott szakvezetője, Don MacAdam kihirdette bő keretét a tornára. A 28 fős bővített keretben öt szé­kely­földi sportoló található.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Öt székelyföldi is behívót kapott
Fotó: MJSZ

Huszonnyolc játékossal kezdi meg a Tüs­ke­csar­nok­ban jövő hétfőn a felkészülést a bolzanói divízió I/A világ­baj­nok­ság­ra a magyar jégko­rong-válogatott. A magyar szövetség honlapjának közlése szerint az első hétre meghívottak névsorában három kapus, tíz hátvéd és tizenöt csatár szerepel. Akinek a klubja még érintett a bajnoki rájátszásban, az később csatlakozik a válogatotthoz.
A nemzeti együttes jövő hétfőtől szerdáig a Tüskecsarnokban gyakorol, majd csütörtökön elutazik a lengyelországi Krynicába, ahol pénteken és szombaton felkészülési meccset játszik a házigazdával. A munka április 16-án, kedden folytatódik Székesfehérváron. Az újabb edzések után április 19-én és 20-án Norvégiával találkoznak a magyarok a székesfehérvári Alba Aréna hivatalos megnyitóján. A magyar csapat április 22-én utazik el Bolzanóba, és még egy meccset játszik a vb rajtja előtt: 23-án, kedden este Meranóban az olasz együttes ellen lép jégre a főpróbán.
A divízió I/A vb április 28-án indul, az első ellenfél Japán lesz. Ezt követően sorrendben a dél-koreai, a romániai, az olasz, majd a szlovén csapattal játszik Don MacAdam szövetségi kapitány együttese. Az elitbe az első kettő jut fel.
A vb után, május 7-én Kanada ellen zárja a szezont a magyar csapat az MVM Dome-ban.


Hirdetés

A magyar keret

Kapusok: Bálizs Bence (Spar­ta Sarpsborg), Farkas Ro­land (BJAHC), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19).
Hátvédek: Falus Ádám (FEHA19), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Hadobás Zétény (Visby/Roma), Horváth Milán (Briancon), Kiss Roland (Hyd­ro Fe­hér­vár AV19), Nilsson Hen­rik (Hydro Fehérvár AV19), Ortenszky Tamás (Martigny), Seregély Máté (FTC), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJAHC).
Csatárok: Ambrus Gergő (Hyd­ro Fehérvár AV19), Erdély Csanád (Esbjerg), Galló Vilmos (Linköping), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Horváth Bálint (Briancon), Mihály Ákos (Hydro Fehér­vár AV19), Nagy Krisztián (BJAHC), Nemes Márton (Mora), Németh Kristóf (Hyd­ro Fehérvár AV19), Papp Kris­tóf (Northern Michigan Uni­versity), Sárpátki Tamás (Gyer­gyói HK), Sebők Balázs (Iserlohn), Sofron István (Sportklub), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP).Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!