Hirdetés

Öt perc alatt döntött a GYHK

Újabb kilencpontos csatát veszített a Csíkszerdai Sportklub jégkorongcsapata a Gyergyói HK-val szemben, amely egyben azt is jelenti, hogy a Román Kupában a piros-fehérek és a Brassói Corona lép tovább a Final Fourba.

Darvas Attila
Öt perc alatt döntött a GYHK
A hétvégén kétszer nyert a Sportklub ellen a GYHK Fotó: Erste Liga

Kilencpontos mérkő­zést rendeztek, ezúttal Gyergyószentmik­lóson, ahol a házigazda GYHK a Csíkszeredai Sportklubot fogadta a pénteki találkozó visszavágóján. A találkozó a román jégkorongbajnokság mellett az Erste Ligába, valamint a Román Kupába is beleszámított. Utóbbinak volt nagyobb tétje. A kérdés egyszerű volt: GYHK-győzelem Final Fourt jelentett a hazaiaknak, míg a csíkiaknak búcsút. Fordított esetben nyitott kérdés maradt volna a továbbjutás sorsa.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A felek óvatosan kezdtek, ám egy megugrást követően a 10. percben Fodor mattolta Rinnet. A folytatásban mindkét oldalon kimaradt egy-egy fór. A második felvonás is hasonló mederben zajlott egészen a 28. percig. Ekkor öt perc alatt a GYHK eldöntötte a meccset, miután zsinórban háróm gólt szereztek. Az utolsó perceket végig előnyben játszotta a Sportklub, de nem kapták Rinne ellenszerét. A záró felvonásban igyekezett a Sportklub, de hiányzott a játékukból az átütőerő, míg a GYHK nagyon okosan védekezve behúzta az újabb győzelmet.
Ezzel eldőlt, hogy a Román Kupa idei idényének négyes döntőjét megint a Sportklub nélkül rendezik, hiszen az A csoportból a Brassói Corona és a Gyergyói HK lépett tovább.
Az Erste Liga további meccsei sok izgalmat tartogattak. A Dunaújvárosi Acélbikák másfél percre volt a bombameglepetéstől a DEAC otthonában, Székesfehérváron a házigazdák szétlövéssel verték a DVTK-t, míg Újpesten a házigazda pont nélkül maradt a BJAHC-val szembeni rangadón.

Eredmények

Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub 3–1 (0–1, 3–0, 0–0) /Sylvestre (28.), Bodó (31.), Wardley (33.), illetve Fodor (10.)/.
Debreceni EAC – Dunaújvárosi Acélbikák 7–6 (1–2, 3–4, 2–0, 1–0) – aranygóllal; FEHA19 – DVTK Jegesmedvék 4–3 (1–1, 2–2, 0–0, 0–0, 1–0) – szétlövéssel; Újpest – BJAHC 1–3 (1–2, 0–1, 0–0).



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!