Öt csapat hajt a bajnoki trófeára

Erdélyi rangadóval veszi kezdetét a jégkorong Erste Liga 2024/2025-ös idénye, hiszen rögtön a sorozat első mérkőzésén a Brassói Corona fogadja a Csíkszeredai Sport­klubot. Mindkét gárda a baj­noki trófea megszerzését tűzte ki célul, de a Gyergyói HK, a BJAHC, valamint a Ferencváros is.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 4 perc
Öt csapat hajt a bajnoki trófeára
Brassóban feszül egymásnak a Corona és a Sportklub Fotó: Erste Liga

A címvédő Brassói Co­rona mellett a Budapest Jégkorong Aka­démia HC, a Ferencváros, valamint a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK is célként tűzte ki az Erste Liga 17. idényének megnyerését.
A pénteken rajtoló szezont felvezető sajtótájékoztatón Kolbenheyer Zsuzsanna, a magyar szövetség (MJSZ) elnöke elmondta, az Erste Liga a magyar hoki zászlóshajója, és mindent megtesznek azért, hogy a bajnokság színvonala emelkedjen, izgalmas párharcok legyenek. A felkészülési mérkőzések, valamint a nyári erősítések szempontjából a címvédő Brassó, a GYHK, a Ferencváros és a BJAHC kimagaslik a mezőnyből, ugyanakkor Jason Morgan érkezésével az Újpest célkitűzése a legjobb négybe jutás, ami jelzi, hogy szándékaik komolyak. A DVTK, a Debrecen és a Dunaújváros nagy átalakulásokon ment keresztül, és majd élesben elválik, hogy mire lehet számítani, miként a fiatalokkal teli FEHA19-re is érvényes ez.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A Csíkszeredai Sportklub bár Erste Liga-trófeát akar nyerni, a jelenlegi kerettel nagyon nehéz dolga lesz Kevin Constantine-nak. A hazai mag nagy része egyben maradt, kiegészülve hat fiatallal és két légióssal.
A romániai csapatok egymás elleni mérkőzései, az Erste Liga szabályai szerint, a román bajnokságba és a Román Kupába is beleszámítanak. 
 

A hétvégi hokiműsor
Erste Liga: ma: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub (18.30); Debreceni EAC – Ferencváros (19.30); DVTK Jegesmedvék – FEHA19 (19.30); BJAHC – Újpest (19.40); vasárnap: FTC – BJAHC (16.30); Újpest – DVTK Jegesmedvék (18.00); Gyergyói HK – Corona (18.30); FEHA19 – Dunaújvárosi Acélbikák (18.30).
Román bajnokság: ma: Gyergyói HK – Bukaresti Steaua (18.30); vasárnap: VSK Galac – Sportklub (18.30).





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!