Hirdetés

Oda a pályaelőny?

Nem várt háromgólos vereséget szenvedett a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a román bajnokság keretében a Galaci VSK vendégeként. A csíkiak ezzel a vereségükkel valószínű, hogy lemondhatnak a román bajnoki döntő pályaelőnyéről.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 4 perc
Oda a pályaelőny?
Fájó Sportklub-vereség Galacon Fotó: Sorin Pana / Sportul Ilustrat

Vasárnap és hétfőn rendezték a román jégkorongbajnokság korábbi játéknapjáról elhalasztott rangadókat, amelyen a Galaci VSK a Csíkszeredai Sportklubot fogadta. A várakozásoknak megfelelően az első meccset 3–1 arányban hozta a Sportklub, és ezzel a sikerével visszavette a vezetést a bajnoki tabellán a Brassói Coronától.
A második összecsapás feléig minden a terv szerint alakult csíki szempontból. Ca­sa­ne­anu és Becze találataival 20 perc után kettővel ment a kék-fehér alakulat. A meccs felénél viszont megrázta magát a Galac, előbb szépített, majd egyenlített. A záróharmadban pedig sikerült további három gólt szerezniük, így behúzták a meccset.
A Sportklub számára kimondottan fájó a nem várt vereség, hiszen közel volt az alapszakasz-elsőség és a vele járó pályaelőny a Brassó elleni döntőben. Az alapszakaszból ugyanis a Sportklubnak egy meccse maradt vissza, míg a Brassónak kettő. Mindkét félnek a Bukaresti Steauával van meccse, és a két csapatot 1 pont választja el. Így amennyiben érvényesül a papírforma, akkor a Corona beelőzi a Sportklubot.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Ligaülés, újabb cirkusszal?

A közösségi médiában két fontos döntés kering, amelyben a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata érdekelt.
Az egyik Cody Milan esete, aki a tengerentúlról visszatérve – decemberi kitérőjét követően – újra kék-fehérbe öltözött. Visszatérve két meccsen játszott – Dunaújváros és Debrecen –, majd a GYHK elleni hazai meccsen már nem volt beöltözve, miután a Magyar Jégkorongszövetség vizsgálatot indított a játékengedélyével kapcsolatban. A játékengedélyét pedig a szövetség időközben vissza is vonta. Ugyanakkor a Román Jégkorongszövetség közösségi oldalán megjelent információ szerint a sportolónak a Nemzetközi Jégkorongszövetség tájékoztatása szerint érvényes játékengedélye van, így a honi kiírásban szerepelhet, és Galacon jégre is lépett.
A másik eset tárgya egy pálya- vagy szektorbezárást is jelentő meghallgatás, amelyre holnap 11 órától kerül sor a MJSZ székhelyén. Az értesítő szerint a Sportklub egyes vagy valamely meccsein szervezési hiányosságok, szurkolói túlkapások történtek.
Az ügyben kerestük a Csík­sze­redai Sportklub elnökét, Hodos Lászlót is, ám nem sikerült elérnünk.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!