Hirdetés

Négy székely a magyar keretben

A magyar férfi jégkorong-válogatott szakmai stábja véglegesítette a Divízió I/A csoportos bolzanói világbajnokságra utazó keretet. Don MacAdam négy székelyföldi sportolónak szavazott bizalmat, ugyanakkor Ambrus Gergő otthon marad.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 5 perc
Négy székely a magyar keretben
Az olaszokkal zárja a felkészülési meccsek sorát a magyar válogatott Fotó: MTI

A Divízió I/A csoportos világbajnokságra készülő magyar férfi jég­ko­rong-válogatott szakmai stábja szűkítette a keretet a norvégok elleni két mérkőzés után. A csapatból a gyergyói születésű Ambrus Gergő, Falus Ádám, Horváth Bálint, Horváth Milán és a pénteki meccsen megsérült Kiss Roland maradt ki. Erdély Csa­nád a dán bajnoki döntő után csatlakozik a társakhoz. A keretben négy székelyföldi sportoló maradt bent Fejes Nándor, Mihály Ákos, Sár­pát­ki Tamás és Sofron István személyében. 
A keret tegnap utazott el Olaszországba, és Meranóban gyakorol majd, ma este pedig az utolsó felkészülési meccset a házigazda olaszok ellen játssza. A Divízió I/A vb április 28-án rajtol, a magyarok sorrendben a japán, a dél-koreai, a romániai, az olasz és a szlovén csapattal találkoznak Bolzanóban.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A magyar keret

Kapusok: Bálizs Bence (Spar­ta Sarpsborg, norvég), Horváth Dominik (Hydro Fehér­vár AV19), Farkas Roland (BJAHC, tartalék).
Hátvédek: Fejes Nándor (Gyer­gyói HK), Garát Zsombor (Worcester Railers, amerikai), Hadobás Zétény (Visby/Roma, svéd), Nilsson Henrik (Hydro Fehérvár AV19), Ortenszky Tamás (Martigny, svájci), Stipsicz Bence (Hydro Fe­hér­vár AV19), Szabó Bence (BJAHC).
Csatárok: Erdély Csanád (Esbjerg, dán), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Krisztián (BJAHC), Nemes Márton (Mora, svéd), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, amerikai), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sebők Balázs (Iserlohn, német), Sofron István (Csík­sze­reda), Terbócs István (Hyd­ro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP, finn).

Kiosztották a bajnoki címeket

Minden korosztályos országos bajnoki döntő lezárult a honi jégkorongbajnokságokban. Utolsóként az ISK Csík­sze­re­da U15-ös csapata húzta be a ma­ga kiírását, miután a döntőben 2–1-es összesítéssel győzte le az ISK Gyer­gyószentmiklóst.
Korábban az U20-as kiírást a Gyergyói HK húzta be a Brassói Corona ellen, míg az U17-es bajnokságot a Felcsík SK a Galaci VSK ellenében. Az U13-as bajnokságot az ISK Gyer­gyó­szent­mik­lós csapata nyerte meg az ISK Csíkszereda „kárára”.
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!