Hirdetés

Néggyel nyertek a piros-fehérek

Letudta első meccsét a Gyer­gyói HK jégkorongcsapata is, amely egy román bajnoki találkozóval indította a szezont, a piros-fehérek a Háromszéki Ágyúsok csapatát fogadták hétfőn este. Noha döcögős játékot mutattak a gyergyóiak, behúzták a három pontot.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 4 perc
Néggyel nyertek a piros-fehérek
Nem találták az utat a gyergyói kapuba a háromszékiek Fotó: agyusok.ro

A Csíkszeredai Sportklub – Sapientia U23 páros találkozó után folytatódtak a román jégkorongbajnokság küzdelmei. Ezúttal is székelyföldi mérkőzést rendeztek, méghozzá Gyergyószentmiklóson, ahol az Erste Liga-címvédő GYHK a Háromszéki Ágyúsokat fogadta. A vendégek Bíró Ottó nélkül álltak fel, ám a múlt szerdai Sportklub elleni felkészülési meccs hiányzói már jégen voltak. A harmad első fele a GYHK-é volt, és egy gólt értékesítettek. A folytatásban az ágyúsok sima és dupla emberfórt is elpuskáztak, akárcsak a második felvonásban. Ezt pedig a harmad végén büntette Fejes. A záró felvonásban a háromszékiek nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz, sőt a GYHK a hajrába lépve eldöntötte a mérkőzést egy újabb Orbán-, valamint Trancă-találattal.
A bajnokság a hétvégén a Galaci VSK – Csíkszeredai Sportklub (szombat és vasárnap), valamint a Gyergyói HK – Sapientia U23 (péntek és szombat) párharcokkal folytatódik. Minden mérkőzés 18.30-tól kezdődik.
Eredmény: Gyergyói Hoki Klub – Háromszéki Ágyúsok 4-0 (1-0, 1-0, 2-0) /Orbán (11., 50.), Fejes (39.), Trancă (54.)/.

Jégen a Galac

A Galaci VSK közösségi oldalán jelentette be, hogy a jégkorongcsapat már jégen készül Cornel Chiriță és Eremia Gherghișan edzőpáros vezetésével. A tavalyi keretből nincs Szurszov, Sabanov, Antal Alfréd, Limanszki, Kiricsenko és Szabó Dávid. Ugyanakkor érkezett Danalizi, Karda és Pajor a Háromszéki Ágyúsoktól, illetve egy 26 esztendős ukrán válogatott Alexander Alexandrov személyében. További 2-3 sportoló csatlakozása van még kilátásban Galacon. A galaciak közleménye szerint várják, hogy eldőljön, hogy kinek van igaza a két szövetség közül és készek jégre lépni. Hétvégén pedig az első alkalom adott lesz.
A Galac kerete: kapusok: Onodi Ottó, Szopos Magor, Adrian Ionescu; hátvédek: Alexander Alexandrov, Berdilă Cătălin, Andrei Buleandră, Csernyuk Konsztantin, Hilde­brand Szabolcs, Karda Előd Márton, Ráduly Norbert, Jevgenyij Jemelianenko; csatárok: Baskov Alekszej, Benedek Roland, Mircea Constantin, Danalizi Gergő, Filer Amador, Remus Gheorghe, Patrik Ma­chala, Raul Alexandru Maf­­tei, Alekszander Nyez­nya­mov, Szergej Pajor, Silló Huba, Vladislav Teamriuc; vezetőedzők: Cornel Chiriță és Ere­mia Gherghișan.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!