Hirdetés

Magyar győzelem, román bukta

A magyar válogatott jól indította a Divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságot és az olimpiai selejtezőtornán elszenvedett vereségre kétgólos győzelemmel válaszolt Japánnak. A romániai válogatottnak nem sok esélye volt a feljutásra favorit házigazda olaszok ellen.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Magyar győzelem, román bukta
Tőke tartotta a válogatottat meccsben az olaszok ellen Fotó: IIHF

Két szoros és egy sima meccsel elstartol Bol­­zanó­ban a jégkorong Divízió I/A csoportos világbajnokság, amelyen a magyar és a romániai válogatott is érdekelt.
A világbajnokság nyitómérkőzése meglepetést hozott. A világelitből a magyarokkal párban kieső Szlovénia a tavaly a Divízió I/A csoportból való kiesést épphogy elkerülő Dél-Koreától szenvedett kétgólos vereséget. Ez egyben azt is jelenti, hogy a mezőnyhöz képet nagyon erős szlovénok többet nem hibázhatnak a tornán.
A második meccsen a magyar válogatott lépett jégre. Azzal a japán csapattal találkozott, akiktől pár hónapja, hazai jégen, 2–1-es vereséget szenvedtek az olimpiai selejte­ző­ben. Sofronék tanultak azon összecsapásból és ezúttal már jobban odafigyeltek és a mérkőzés teljes egészében koncentrált játékot mutattak, viszonylag feszes védekezéssel. Ennek pedig 3–1-es győzelem lett a vége.
A zárómeccsen a házigazda olasz csapat azonnal nekiugrott a romániai válogatottnak. Tőke alaposan tartotta a válogatottat, ám a harmad végén már tehetetlen maradt két alkalommal is. A második harmad Részegh találatával indult, de jobb erőkből álló olaszok végül öttel nyertek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Eredmények

1. forduló: Dél-Korea – Szlo­vé­nia 4–2 (2–1, 0–1, 2–0); Ma­gyar­or­szág – Japán 3–1 (1–0, 0–0, 2–1) /Varga (8.), Ter­bócs (42.), Hári (60.), illetve Nakajima (47.)/; Románia – Olaszország 1–6 (0–2, 1–2, 0–2) /Részegh (27.), illetve Salinitri (18., 39.), Catenacci (20.), Frank (36.), Marchetti (48.), Kostner (52.)/.
A 2. forduló műsora: ma: Szlo­vénia – Románia (13.30), Ma­gyar­ország – Dél-Korea (17.), O­lasz­ország – Japán (20.30).

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!