Hazai pályán kezdenek a székelyek

A Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK jégkorongcsapata is hazai pályán kezdi meg a 2024/2025-ös idényt. Előbbiek a Bukaresti Steauát, utóbbiak a Háromszéki Ágyúsokat fogadják. A honi bajnokság a tervek szerint a március 22-23. között rendezendő Final Fourral ér véget.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 7 perc
Hazai pályán kezdenek a székelyek
A szurkolók változatlan áron vásárolhatnak bérletet Fotó: László F. Csaba

A Román Jégkorongszövetség (FRHG) közzétette a 2024/2025-ös idény versenynaptárát. A szakszövetség részletes programjából kiderül, hogy a bajnoki mérkőzések sora szeptember 6-án kezdődik, és a három Erste Ligában érdekelt csapat mindegyike jégre lép. A Brassói Corona a Sportul Studențescet, a Csíkszeredai Sportklub a Bukaresti Steauát, míg a Gyergyói HK a Háromszéki Ágyúsokat fogadja az első páros mérkőzésen szeptember 6-7-én.
Az Erste Liga szeptember 13-i rajtja előtt a csíkiak még egyszer fogadják a Háromszéki Ágyúsokat, míg a GYHK a Bukaresti Steauát. Mint ismert, a román bajnokságban a felek három oda-vissza kört tudnak le, ebből kettő-kettő Erste Liga-meccs is. A magyar-román közös bajnokságban az erdélyi csapatok egymás ellen kezdenek: szeptember 13-án Corona – Sportklub, míg két napra rá GYHK – Corona meccseket rendeznek. 
A Csíkszeredai Sportklub szeptemberben hat, míg a Gyergyói HK négy román bajnoki meccset tud le az Erste Liga küzdelmei mellett. A bajnokság a tervek szerint a 2025. március 22-23. között megrendezendő Final Fourral ér véget, amely rendezőjét licit alapján sorsolják majd ki.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Csíkiak magyar jégen

A román bajnokság mellett a magyar U25-ös bajnokságba is benevezett a Csíkszeredai Sportklub női jégkorongcsapata. „Örömmel és büszkeséggel jelentjük be, kedves szurkolóink és támogatóink, hogy a 2024/25-ös szezonban csapatunk a hazai mellett a magyar pontvadászatban is rajthoz áll. A Magyar Jégkorongszövetség elfogadta jelentkezésünket a női U25/A mezőnyébe. Büszkeséggel tölt el, hogy a magyar pontvadászatban is versenyezhetünk a továbbiakban. Hálásan köszönünk minden segítséget a klubunknak és támogatóinknak, nélkülük ez nem jöhetett volna létre! Nagyon sok kihívás vár még ránk, de állunk elébe, és bízunk abban, hogy a kemény munka továbbra is kifizetődik majd!” – áll a kék-fehérek közleményében.
Mint ismert, a romániai női bajnokságba öt csapat nevezett a csíki lányok mellett: a címvédő Gyergyószentmiklósi Fox Hockey, a Marosvásárhelyi ISK, a Bukaresti Sportul Studențesc és a HC Márton Áron. A magyar bajnokság legutóbbi kiírásában az U25/A csoportba hat csapat nevezett: az Angels, a MAC Marilyn, a HKB, a Rampage Womens Team, a Ferencváros és a Gyergyószentmiklósi Fox Hockey. A gyergyói csapat a magyar bajnokság utolsó helyén zárt.

Bérletet vegyenek!

Ma 10 órától megkezdi a Csíkszeredai Sportklub a bérletek árusítását a 2024/2025-ös szezon hazai mérkőzéseire. A Sportklub a tavalyi szezonhoz képest árait nem emelte, sőt nyugdíjas szurkolók lényegesen kedvezőbb áron vásárolhatják meg bérleteiket a 2024/25-ös szezonra. A kék-fehérek tájékoztatása szerint a tavalyi bérletes helyeket szeptember 16-ig tartják fenn, ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy csak készpénzes fizetési mód van. A bérletek hétfőtől csütörtökig 10–15, péntekenként pedig 10–13 óra között válthatók meg a Vákár Lajos Műjégpályánál, személyigazolvány felmutatásával. 

A bérletek típusai, árai
Teljes díjszabású bérlet (A, B, C, D, E ÉS G, valamint I., II. szektorokba): 500 lej a régi bérleteseknek, 600 lej az új bérleteseknek.
Kedvezményes díjszabású bérlet nőknek (A, B, C, D, E ÉS G, valamint I., II. szektorokba): 400 lej a régi bérleteseknek, 500 lej az új bérleteseknek.
Kedvezményes díjszabású bérlet nyugdíjasoknak (A, B, C, D, E ÉS G, valamint I., II. szektorokba): 300 lej.
Gyerekbérlet: 250 lej (14 éves korig).
VIP-bérlet az F szektorba: 3000 lej.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!