Hirdetés

Gólokban gazdag Sportklub-vereség

Fordulatos összecsapást rendeztek Galacon a román jégkorongbajnokság keretében, ahol a helyi VSK a címvédő Csíkszeredai Sportklub alakulatát fogadta. A címvédő ezúttal is vékony kerettel állt ki, és ez újfent döntőnek bizonyult.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Gólokban gazdag Sportklub-vereség
Szenved a sok hiányzó miatt a Sportklub Fotó: Sorin Pana / Sportul Ilustrat / fb

Hétközi román bajnoki mérkőzéssel vette kezdetét az „ünnepi hokihét”, hiszen a Galaci VSK a Csíkszeredai Sportklubot fogadta. A címvédő csíkiak ezúttal is sovány kerettel voltak kénytelenek kiállni, hiszen az U20-as világbajnokságon érdekelt Bajkó Csongor hiányzott, akárcsak az eltiltását töltő és sérülésekből épülőben levő Garett Clarke, Gecse Hugó, Láday Tamás, valamint Casaneanu Eduard.
A találkozó sem kezdődött jól a vendégek szempontból, hiszen már a 10. másodpercben hátrányba kerültek a csíkiak, és bár a harmad felét átlépve Részegh Tamás egyenlített, a szünetre mégis a hazaiak mehettek előnnyel. A második harmadban összekapta magát a címvédő, és előbb Péter B., majd Sofron és végül Szkacskov volt eredményes, megfordítva az állást.
A mérkőzés döntő pillanata a harmad végén következett be, miután a játékvezetők egyszerre három csíkit – Reisz, Péter B. és Kubát – küldtek ki a büntetőpadra, ráadásul a cseh hátvédet sportszerűtlen viselkedésért az öltözőbe parancsolták. Az amúgy is vékony, ötfős, hátvédsor tovább csökkent.
A csapat ezt a hiányt már nem tudta kompenzálni a zárófelvonásban. A vendégek a záróharmadban zsinórban szerzett három góljukkal megfordították az állást. Erre még volt válasz Sofron révén, aki az 57. percben egyenlített, de 34 másodperccel a vége előtt Sabanov bevitte a győztes galaci találatot.
A csapatok tegnap este újfent összemérték erejüket, akárcsak a Gyergyói HK és a Brassói Corona. Utóbbi találkozó ráadásul román bajnoki és Erste Liga-mérkőzés volt egyben. Mindkét találkozó lapzárta után ért véget.

Román bajnokság, eredmény
Hétfő: Galaci VSK – Csíkszeredai Sportklub 6–5 (2–1, 0–3, 4–1) /Kiricsenko (1., 41., 49., 53.), Szurszov (15.), Sabanov (60.), illetve Részegh T. (13.), Péter B. (22.), Sofron (25., 57.), Szkacskov (39.)/.
A heti műsor: ma: Háromszéki Ágyúsok – Bukaresti Steaua (18.30); holnap: Háromszéki Ágyúsok – Bukaresti Steaua (18.30); pénteken: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (18.30).

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!