Hirdetés

Folytassa, McQueen!

Megnevezte a román jégkorong-válogatottak edzői stábját a hazai szakszövetség. A felnőttcsapatot továbbra is Dave McQueen irányítja, segítői pedig három székely: Góga Attila, Péter Róbert és Ruczuj Gellért. A kanadai szakember akárcsak idén, jövőben is sikerre vezetné tanítványait a világbajnokságon.

Kopacz Gyula
Folytassa, McQueen!
A kanadai és segítője, Góga Attila bizonyított. Maradásra bírták Fotó: RJSZ

Többnyire székelyföldi edzőkre bízta a hazai jégkorongszövetség a felnőtt és ifjúsági válogatottak irányítását. A férfiaknál a kanadai Dave McQueen munkáját egy gyergyói és két csíki edző segíti majd – derült ki a szakszövetség közleményéből. Az idei, olaszországi Divízió I-es jégkorong-világbajnokság meglepetéscsapata Románia volt: a McQueen-legénység ugyan 6–1-re kapott ki az első két meccsen, előbb a házigazdáktól, majd a szlovénektől, ám ezt követően mindhárom mérkőzését megnyerve – 2–1 Magyarország, 3–2 Korea és 4–2 Japán ellen


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– 9 ponttal a negyedik lett. A remek helyezést követően már korábban sejteni lehetett, hogy a szakszövetség újra a kanadait kéri fel szövetségi kapitánynak. – Nem haboztam, amikor a szövetség vezetői felkértek, maradjak a válogatott edzője

– nyilatkozta Dave MqQueen. A válogatott 2025. április 27. és május 3. között a brit, a lengyel, az olasz, a japán és az ukrán válogatott ellen játszik a Divízió I A csoportos vébén, amelynek a Sepsi Aréna ad majd otthont. Dave McQueen segítői a válogatottnál Góga Attila, Péter Róbert és Ruczuj Gellért lesz.
Az U20-as válogatottat Góga Attila irányítja majd a kispadról, a csapat másodedzője Papp Szabolcs és Fülöp Rajmond, míg az U18-as válogatottat Antal Előd irányítja Antal Norbert és Bács Loránd segítségével. A felnőtt női válogatott szövetségi kapitánya marad Barabás László, a gyergyószentmiklósi trénert Varga András és Csergő Csaba segíti majd. A női U18-as válogatott élére Varga Andrást nevezték ki, akit Márk Róbert és Nadina Niciu segít majd.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!