Hirdetés

Elmaradt a helycsere

Szikrázó meccseket rendeztek a jégkorong Erste Liga újabb játéknapján. A Gyergyói HK még nem tudott fellépni az első helyre, de közel van a célhoz.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Elmaradt a helycsere
Fotó: ersteliga.hu

Erdélyi meccsekkel folytatódtak a jégkorong Erste Liga küzdelmei, ahol megvolt az esély arra, hogy a Gyergyói HK átvegye a vezetést a sorozatban. Ehhez a lépést, ami a piros-fehéreken múlott, meg is tették, hiszen Szilassy Zoltán tanítványai magabiztos játékkal négygólos győzelmet arattak a bukdácsoló Újpest ellenében.
Az első hely pedig nagyon közel volt, hiszen a meccsről meccsre javuló formát mutató Brassói Corona lehokizta a listavezető BJAHC-t az egymás elleni meccsen. A sok kihagyott brassói helyzet viszont visszafelé sült el, és végül hosszabbításban a vendégek győzedelmeskedtek. A bónuszpont pedig azt jelentette, hogy a budapesti csapat megőrizte elsőségét. Egy pont az előnyük, ám egy meccsel többet tudtak le, mint a gyergyói ellenlábasuk.
Csíkszeredában szikrázó összecsapás volt terítéken, hiszen az elmúlt évek két legjobb csapata, a Csíkszeredai Sportklub és a Ferencváros-Telekom csapott össze. A találkozó felvezetéseként a tavalyi döntőben súlyos sérülést szenvedő Salló Alpár átvehette a ligától a Mr. Fair Play díjat.
Majd a csapatok egymásnak estek, és ahogyan azt várni lehetett, kiegyenlített mérkőzést láthatott a nagyérdemű. A végén az a Ferencváros örülhetett, amely kevesebb hibával játszott. A Sportklub pedig egy olyan hetet zárt, amely során nyolc nap alatt hat meccset tudott le...

Erste Liga, eredmények

Gyergyói HK – Újpest 6–2 (3–1, 2–1, 1–0)
Gól: Vincze P. (4., 15.), Orbán (19.), Bodó (21.), Sylvestre (32.), Sárpátki (53.), illetve Henttonen (4.).
Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom 3–4 (1–1, 2–2, 0–1)
Gól: Casaneanu (6.), Kubát (25.), Szkacskov (29.), illetve Kestilla (4., 25.), Sailio (35.), Hrabal (53.).
Brassói Corona – BJAHC 1–2 (1–1, 0–0, 0–0, 0–1) – h. u.
Gól: Domingue (4.), illetve Uimonen (14.), Culigin (62.).

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!