Egyelőre megállíthatatlan a címvédő

A Csíkszeredai Sportklub legyőzését követően, ezúttal már idegenben, a Gyergyói HK otthonából hozta el a pontokat az Erste Liga és a román bajnoki címvédő Brassói Corona. Vezetik a tabellát.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Egyelőre megállíthatatlan a címvédő
Mindkét székely csapatot legyőzte a Corona Fotó: Ersteligapress

Rangadókkal folytatódtak a jégkorong Erste Liga küzdelmei, hiszen Gyergyószentmiklóson, valamint Budapesten is pikáns összecsapásra került sor.
Gyergyószentmiklóson a hazaiak első meccsükön rögtön a címvédő Brassói Coronát fogadták. A Szuperkupa után, amelyet hosszabbítás után a GYHK húzott be, számítani lehetett arra, hogy egy jó összecsapás lesz. A vendégek alaposan megnyomták a nyitányt, és ennek meg is lett az eredménye, ám a GYHK hamar összekapta magát és a harmad vége előtt egyenlített. A második felvonásban kiegyenlített játékot láthatott a közönség, amely nagy bánatára megint a vendégek jutottak előnyhöz. Erre viszont gyorsan jött a hazai válasz. A harmad végéhez közeledve a Brassó visszavette a vezetést Williams révén, aki ekkorra mesterhármast jegyzett. A záró felvonásban ment előre a GYHK, de a Corona remekül ölte a támadásokat, és a végén kihasználva a kapuslehozatalt, eldöntötte a három pont sorsát.
Budapesten a BJAHC a Ferencváros vendége volt, ahol hiába vett villámrajtot és ment kettővel, a BJAHC fordított. A harmadik harmadra újfent a hazaiak kerültek előnybe, de Sofronék előbb egyenlítettek, majd a győztes gólt is megszerezték.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Győzelem Galacon

A Csíkszeredai Sportklub a Galaci VSK otthonában lépett jégre a román bajnokság keretében. A kék-fehérek annak ellenére, hogy Biró Gergőt és Péter Balázst is nélkülözték, ha nem is sima, de magabiztos 4–1-es győzelmet arattak. A csíkiak svéd légiósa, Forsberg, mesterhármast jegyzett, akinek a góljai rendre jókor jöttek. Az első harmad utolsó percében, valamint a második és a harmadik harmad első percében.

Eredmények

Erste Liga. Gyergyói HK – Brassói Corona 2–4 (1–1, 1–2, 0–1) /Haaranen (20.), Orbán (30.), illetve Williams (12., 27., 40.), Valchar (59.)/; FEHA19 – Dunaújvárosi Acélbikák 5–3 (1–1, 1–2, 3–0) /Csollák (11.), Zezelj (21., 42.), Bogesics (55.), Dobos (60.), illetve Hári N. (4.), Sági (25.), Jensen (38.)/; Újpest – DVTK Jegesmedvék 3–2 (1–1, 2–1, 0–0) /Laskawy (10.), Kovács A. (25.), Páterka (33.), illetve Szirányi (14.), Lövei (26.)/; Ferencváros – BJAHC 5–6 (3–1, 0–3, 2–2) /Brady (2.), Banga (3.), Payne (16., 50.), Karmeniemi (50.), illetve Szabó B. (9.), Roach (28.), Sofron (34., 39.), Santerno (54.), Pozsgai (56.)/.
Román bajnokság. VSK Galac – Csíkszeredai Sportklub 1–4 (0–1, 0–1, 1–2) /Binkulis (44.), illetve Forsberg (20., 21., 41.), Rokaly Sz. (50.)/. A mai műsor: Corona – Steaua (18.30).





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!