Csíki bravúr a Tüskecsarnokban

Hatalmas bravúrt hajtott végre a Csíkszeredai Sportklub: a Ferencvárost győzték le vendégként a jégkorong Erste Ligában vasárnap. A Gyergyói HK bár korán kétgólos előnybe került, csak a túlórában nyert.

Darvas Attila
Csíki bravúr a Tüskecsarnokban
Adorján bravúrjai is kellettek a csíki sikerhez Fotó: Ersteligapress

Egyértelműen a Ferencváros volt a Csíkszeredai Sportklub elleni presztízs rangadó esélyese a felek idénybeli első összecsapásán a jégkorong Erste Ligában. Ám amint azt megszokhattuk, a Sportklub feszes védekezése és Adorján kimagasló teljesítménye a vasak között tartást ad a csapatnak. És ez ezúttal is így volt. Bár a Fradi korán gólt szerzett, a csíkiak első emberelőnyüket gólra váltották. A folytatásban kiegyenlített, küzdelmes találkozót vívott a két csapat, kevés igazi gólhelyzettel. A játék képe némileg a záróharmadra változott meg, amikor a Ferencváros feljebb tolta védekezését, és ezzel nem igazán tudott mit kezdeni a kék-fehér alakulat, amely kezdett kifogyni az erejéből. Adorján viszont tartást adott a hajrában és a hosszabbításban is, ahol több nagy védést is be kellett mutasson, főleg emberhátrányban. A szétlövések első öt körében két-két találatot jegyezhettünk, majd a kilencedik párban  Becze döntötte el a győztes kilétét.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A Gyergyói HK-ra papíron könnyebb meccs várt a sereghajtó Dunaújváros otthonában. Az első harmad derekára meg is volt a kétgólos előny, de jól kapaszkodott a házigazda, és az utolsó 10 perchez érve egyenlített. A hosszabbítás szűk három percet tartott, amikor Orbán találatával elvitte a bónuszpontot a GYHK.

Eredmények

Ferencváros – Csíkszeredai Sport­­klub 1–2 (1–1, 0–0, 0–0, 0–0, 0–1) – szétlövés után /Ke­ranen (4.), illetve Lucenius (11.), Becze (65. - GWS)/.
Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói HK 3–4 (0–2, 1–2, 1–0, 0–1) – aranygóllal /Zo­hovs (33.), Hári N. (40.), Sy­sak (51.), illetve Vin­cze P. (9.), Ge­rads (11.), Vayrynen (36.), Orbán (63.)/.
DEAC – Brassói Corona 3–1 (0–1, 2–0, 1–0); FEHA19 – BJAHC 3–2 (1–0, 1–1, 1–1); Újpest – DVTK Jegesmedvék 2–3 (1–1, 0–2, 1–0).



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!