Brassói siker az első erdélyi rangadón

A Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub erdélyi rangadó nyitotta meg a 2024/2025-ös Erste Liga idényt, ahol a jobb játékosokból álló hazai alakulat a hajrában bedarálta a becsülettel küzdő, ám a helyzeteit rosszul kihasználó kék-fehéreket.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Brassói siker az első erdélyi rangadón
Bátran játszott a Sportklub, de a jutalom elmaradt Fotó: Ersteligapress

Brassóban dobták be a korongot elsőként a 2024/2025-ös Erste Liga-jégkorongidényben, ahol a helyi Corona a Csíksze­redai Sportklubot fogadta.
Előzetesen a brassóiak számítottak favoritnak, hiszen a Cenk alattiak kerete egyben maradt, sőt olyan meghatározó játékosokkal egészült ki, mint Szkacskov, vagy épp Levin. A túloldalon, bár a hazai mag nagy része egyben maradt, a légiósokat nem sikerült pótolni, helyettük egy teljes fiatal sor érkezett a Sapientiától. Kevin Constantinnak a lecke fel van adva, hogy csapatot kovácsoljon a hokisokból
A két csapat közti minőségbeli különbség az első két felvonásban nem igazán látszott. A felek nyílt sisakos küzdelmét lehetett látni, helyzetekkel mindkét oldalon. Ezekből a Brassó egyet-egyet kihasznált mindkét harmadban. A záróharmadra, az első kettővel szemben, valamivel megfontoltabb játék vette kezdetét. A Brassó tartotta előnyét, míg a Sportklub igyekezett túljárni Dubeau eszén, és ha ez sikerült is, a kapuvas útját állta a korongnak. A mérkőzés során a Sportklub háromszor faragta szét a vasat. A hajrához érkezve a Sportklub játékosai elfogytak erőnlétben, és ezt a Brassó ki is használta. Pár perc leforgása alatt háromszor zörgették meg Adorján ketrecét.
Az Erste Liga nyitófordulójában bőven voltak még izgalmak. A DVTK szoros meccsen győzte le a fehérvári fiatalokat, míg Debrecen és a BJAHC gólgazdag meccsen, tele izgalmakkal, győzte le a Ferencvárost, valamint az Újpestet.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Gyergyói villámrajt

A Gyergyói HK a honi kiírásban fogadta a Bukaresti Steaua csapatát. A piros-fehérek – a korábbi meccsektől eltérően – ezúttal az első csapatból is neveztek sportolókat a találkozóra, akik villámrajtot vettek. Négy perc után hárommal ment a GYHK, amely különbség megalapozta a hazaiak sikerét. Bár a Steaua kapaszkodott, innen már nem volt visszaút számukra, és végül háromgólos vereséget szenvedtek. A tegnap esti GYHK – Corona meccs az Erste Liga mellett román bajnoki és kupameccs is volt egyben.

Eredmények
Erste Liga. Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 5–0 (1–0, 1–0, 3–0) /Williams (18.), Valchar (31.), Cornet (55.), Kóger (58.), Desruisseaux (60.)/.
DVTK Jegesmedvék – FEHA19 2–1 (0–1, 2–0, 0–0).
DEAC – Ferencváros 7–4 (4–3, 1–1, 2–0).
BJAHC – Újpest 5–4 (1–0, 2–3, 2–1).
A Gyergyói HK – Corona, a FEHA19 – Acélbikák, az Újpest – DVTK Jegesmedvék és a FTC – BJAHC mérkőzések lapzárta után értek véget.
Román bajnokság. Gyergyói HK – Bukaresti Steaua 5–3 (4–0, 0–2, 1–1) /Haaranen (1.), Fehér Cs. (3.), Császár (4.), Gerads (18.), Sándor-Székely (53.), illetve Filip A. (31.), Orbán (40.), Jakob (60.)/.
A VSK Galac – Csíkszeredai Sportklub mérkőzés lapzárta után ért véget.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!