Hirdetés

Bomba meglepetés Bolzanóban

Az utolsó tíz percben a maga javára döntötte el a romániai jégkorong-válogatott a Magyarország elleni presztízsrangadót a Bolzanóban zajló Divízió I/A csoportos világbajnokságon. Péter Balázs, Hári János és Sándor-Székely Ottó voltak a gólszerzők.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 1 perc
Bomba meglepetés Bolzanóban
Csúszott-mászott a romániai válogatott a magyarok ellen Fotó: Vörös Dávid / MJSZ

Ellentétes előjelekkel vágott neki a magyar és a romániai jégkorong-válogatott az egymás elleni presztízsmérkőzésnek a Bolzanóban zajló Divíziói I/A csoportos világbajnokságon. Míg a magyarok 3-1-re és 6-2-re nyerték első két meccsüket Japán és Dél-Korea ellen, addig a romániai csapat az olaszoktól és a szlovénoktól is 6-1-es vereséget szenvedett. A „rangadóra” viszont alaposan felszívta magát a Tőke Zoltán által vezetett romániai csapat, és nyoma sem volt a korábbi két súlyos vereségnek. Ellenben a magyar csapat már nem tudta hozni azt a magabiztos hokit, amelyet korábban mutatott. Hiányzott Sofron is, akit a Dél-Korea elleni meccs után tiltottak el.

Az első két harmad nem hozott gólt a meccsen. Nem úgy a zárófelvonás. Az 50. percben Péter Balázs szerzett vezetést a romániai csapatnak, amelyet a magyarok öt percen belül lenulláztak Hári János révén. Nagyon úgy festett, hogy hosszabbítás lesz, de Sándor-Székely Ottó az utolsó percben mattolta Bálizst, megszerezve a válogatottnak nemcsak az első vébépontokat, hanem a győzelmet is.

Csütörtökön szünnap lesz, majd pénteken a romániai csapat Dél-Koreával, míg a magyar az olaszokkal találkozik.

Eredmény:
Románia – Magyarország 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)
Gól: Péter (50.), Sándor-Székely (60.), illetve Hári (55.).

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!