Hirdetés

Átalakuló feladatkör

Nagy átalakulásokon megy át a Gyergyói HK jégkorong­csa­pa­ta, ahol a korábbi ed­ző­pá­ros­ra, Szilassy Zoltánra, valamint Góga Attilára, sportigazgatói, illetve csapatvezetői feladatkör vár. Góga Attila beszélt a kihívásokról.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Átalakuló feladatkör
Góga Attila kihívásként tekint az új feladatkör elé Fotó: GYHK

A napokban jelent meg a hír, hogy a Gyergyói HK jégkorongcsa­pa­ta nagy változások elé néz, hiszen a gárdát új szakmai stáb fogja vezetni a következő idényben. A korábbi vezetőedző, Szilassy Zoltán sportigazgatóként, míg Góga Attila másodedző csapatvezetőként fog munkálkodni a csapatért. A közeljövőbeli cél nem kevesebb, mint hogy 2026-ra a klub készen kell álljon az osztrák bázisú ICEHL ligához való csatlakozásra.
Góga Attila beszélt az új feladat kihívásairól, ami számára nem visszalépés.

– Semmiképp nem visszalépés, hanem mindenképpen előrelépés. Sokkal több lesz a feladat, sokkal többrétűbb a munka. Örülök neki, hiszen mindig érdekelt a csapatmenedzselés, amit bizonyos részben már végeztem is az utóbbi pár szezonban, és a játékosoktól is pozitív visszajelzéseket kaptam ebben

– fogalmazott Góga, majd hozzátette, hogy nem áll készen arra, hogy vezetőedzői feladatot vállaljon. – A Gyergyói Hoki Klubnál nagyon jó körülmények között lehet dolgozni. Ez egy fejlődő szervezet, amelyben nagy a potenciál, és mindenképpen részese szeretnék maradni az előrehaladásnak. Ami itt van, az nagyon biztató, és hű akarok maradni Gyergyóhoz, ehhez a klubhoz. Arra pedig, hogy nem szerettem volna-e vezetőedző lenni Zoli helyén, azt tudom mondani, hogy három év másodedzősködés után nem érzem, hogy már kész lennék arra, hogy egy ilyen topcsapatnál vezetőedző lehessek. Más edzőknek is ennél több év tapasztalat kell ahhoz, hogy egy ilyen lépést megtehessenek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az új feladatkörről beszélve megjegyezte:

– Gyakorlatilag minden szervezési kérdés, az utaztatás, szállások leszervezése, papírmunkák, hosszan lehetne sorolni. Mindenesetre ez nem egy nyolcórás munka, hanem heti hét napon át huszonnégy órás feladat, amely nyáron sem áll le. Most például az érdi próbajáték szervezése zajlik, ott is nagyon sok mindent kell kilogisztikázni, hogy minden a helyén legyen. És persze készülünk a következő szezonra.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!