Zivataros a hétvége Hargita megyében is

Heves esőzések voltak szombaton a megye több pontján, a lezúduló zápor egyelőre számottevő károkat nem okozott és szerencsére személyi sérülésekhez sem vezetett. Áramellátás nélkül maradt viszont 39 háztartás Korond, Békástelep, Pálpataka, Fenyőkút, Varság, Sikaszó, Libán, Vadasmező településen.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Zivataros a hétvége Hargita megyében is
Esős hétvége. Illusztráció Fotó: Hodgyai István

Az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége a rossz időre való tekintettel arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy kövessék és vegyék figyelembe a hatóságok riasztásait és vészhelyzeti tanácsait. Ennek megfelelően a gépjárművezetőket arra intik, útnak indulás előtt tájékozódjanak az időjárási körülményekről, és lehetőség szerint kerüljék el az árvízveszélynek vagy heves esőzéseknek kitett övezeteket. Figyelmeztetik továbbá a lakosságot, hogy áradás esetén ne próbáljanak meg átkelni folyóvizeken és ne tartózkodjanak azok partján. Ahol erős széllökések várhatók, ott azt ajánlják, ne tartózkodjunk a szabadban, és kerüljük a fás területeket, ne tartózkodjunk villanyoszlopok vagy kültéri reklámpannók közelében. Veszélyhelyzetben pedig hívják a 112-es egységes sürgősségi segélyhívó számot.
A heves esőzések okán az Olt, a Tatros és a Kis-Beszterce folyó medencéjére a hétvégére narancssárga jelzéssel adtak ki figyelmeztetést a hatóságok, villámáradások lehetőségére figyelmeztetve, majd a készültségi szint csökkent, de a sárga veszélyjelzés vasárnap estig érvényben marad.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!