Hirdetés

Vizsgázó pedagógusok

Több mint hétszázan jelentkeztek a tanári állások betöltésére meghirdetett tegnapi versenyvizsgára – tudtuk meg Waczel Ferenctől, a tanfelügyelőség humánerőforrásért felelős tanfelügyelőjétől. A térségben egyébként idén összesen 992 üres pedagógusállás van.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Vizsgázó pedagógusok
Pedagógus tanórán. Nem talál a kereslet és a kínálat Fotó: László F. Csaba

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség adatai szerint összesen 741-en iratkoztak a térségben meghirdetett tanári állások betöltésére, a versenyvizsgát tegnap a Márton Áron és Segítő Mária Római Katolikus gimnáziumokban bonyolították le, végül 40-en nem jelentek meg az előzetesen regisztráltak közül. 
Waczel Ferenc humánerőforrásért felelős tanfelügyelőtől megtudtuk, a térségben a legnagyobb érdeklődés a magyar tannyelvű tanintézetek óvónői és tanítói állásai iránt van, előbbire több mint 150-en, utóbbira több mint 70-en jelentkeztek. Ugyancsak 50 fölött van a vizsgázók száma testnevelés szakon is. 

Vizsgázó pedagógusok
Ha a tanfelügyelőségtől kapott korábbi információkat tekintjük, láthatjuk, hogy a térségben főként bölcsődei kisdedóvónő, fizika, illetve fizika-kémia, informatika és matematika szakon vannak megüresedett állások, a kereslet tehát nem feltétlenül találkozik a kínálattal.
A tanári vizsga eredményeit július 23-án teszik közzé, az óvás utáni eredményeket pedig július 31-én. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!