Hirdetés

Véget ért a középiskolai felvételi első szakasza, megvan, hogy ki hová jutott be

Közzétették szerdán dél körül a középiskolai felvételi eredményeit: a központi számítógépes elosztás utáni helyzet, vagyis az, hogy ki hová jutott be a felvételi jegye és opciói alapján, illetve az üresen maradt helyek száma is megtalálható az admitere.edu.ro oldalon.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 1 perc
Véget ért a középiskolai felvételi első szakasza, megvan, hogy ki hová jutott be
Illusztráció Fotó: Hodgyai István

A honlapon megyékre bontva lekérhető a lista, ahol minden érintett a saját kódszáma alapján keresheti meg, hogy melyik tanintézet melyik osztályába jutott be.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Elérhető az iskolák rangsora is bejutási átlagok alapján (ez volt a második év, amikor a felvételi jegyet az országos értékelő vizsgán szerzett osztályzatok átlaga adta meg), eszerint első helyen a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium áll, ahol a matematika–informatika osztályba utolsó helyen bejutó diák felvételi jegye 8,43. Az 5–8. osztály tanulmányi átlagát csak az azonos médiával ugyanoda pályázók esetében vették figyelembe.

A nyolcadik osztályt elvégzőknek már csak egy tennivalójuk maradt hátra: július 25–30. között be kell iratkozniuk abba az iskolába, ahová bejutottak.

A szükséges dokumentumok zömét korábbi iskolájuk adja ki, illetve a családorvos.

Ezzel véget ért a középiskolai felvételi első szakasza. Azok számára, akik ebben az első körben nem jutottak be sehová, vagy bejutottak, de nem nyújtották be a beiratkozási iratcsomót, vagy pótvizsga miatt nem vehettek részt a folyamatban, augusztus 2–20. között zajlik a középiskolai felvételi második szakasza. Még ebben a hónapban összesítik, hogy hol maradtak üres helyek, ezek valamelyikére augusztus 12–14. között lehet jelentkezni, a második elosztásra augusztus 19–20-án kerül sor.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!