Hirdetés

Több mint nyolcvan rendőr vigyáz a nyári szabadegyetem biztonságára

Július 23. és 27. között naponta több mint 80 rendőr – közrendvédelmi, közlekedésrendészeti, bűnügyi nyomozói és különleges akciócsoportok tagjai – vesz részt a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, azaz a Tusványos biztosításában – közölte hétfőn a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 3 perc
Több mint nyolcvan rendőr vigyáz a nyári szabadegyetem biztonságára
Rendőrök. Idén is vigyáznak a biztonságra Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

Mint részletezték: a megyei rendőrség vezetősége számos biztonsági intézkedést hozott a fesztivál idejére, amelyek elsődleges célja a megfelelő közrend és közbiztonság fenntartása. „Ezek az intézkedések a bűncselekmények és szabálysértések megelőzésére és leküzdésére, a résztvevők védelmére, valamint a sürgősségi helyzetekben való beavatkozási képesség növelésére irányulnak” – írták.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Tevékenységüket a Belügyminisztérium többi rendvédelmi intézményével összehangolva végzik, céljuk a biztonság és közrend optimális szintjének biztosítása és fenntartása, valamint az antiszociális cselekmények megelőzése.

A rendfenntartó erők jelenléte hozzájárul a nagyszámú közönség biztonságának növeléséhez, lehetővé téve a résztvevők számára, hogy nyugodtan élvezhessék az eseményt

– olvasható a közleményben.

Továbbá a közlekedési rendőrök figyelemmel kísérik az esemény helyszínére vezető közlekedési útvonalakat, biztosítva a jármű- és gyalogosforgalom zavartalan áramlását. Kábítószerteszt- és alkoholszonda-készülékeket használnak, valamint forgalomfigyelő és sebességmérő berendezésekkel felszerelt járműveket is bevetnek. Emellett a közlekedési rendőrök fellépnek azokkal szemben, akik alkohol vagy pszichoaktív anyagok hatása alatt vezetnek, és igyekeznek megelőzni a jogszabálysértéseket. A rendőrség beavatkozási képességének növelése érdekében

egy pszichoaktív anyagok észlelésére szakosodott kutyás egység is jelen lesz a rendezvénysorozat helyszínén.

„A rendőrök gyorsan és professzionálisan fognak beavatkozni minden vészhelyzet vagy a 112-es segélyhívón bejelentett incidens esetén. A különleges akciócsoportok tagjaiból álló bevetési egységek készen állnak a gyors beavatkozásra a specifikus feladatkörük szerint” – írták.

A rendőrség tanácsai a Tusványos résztvevőinek
– Vezetés előtt ne fogyasszanak alkoholos italokat és/vagy pszichoaktív anyagokat. Kövessék a közlekedési rendőrök utasításait, vezessenek mérsékelt sebességgel és legyenek óvatosak a forgalomban.
– Legyenek óvatosak azokkal a személyekkel, akikkel véletlenül találkoznak! Ne barátkozzanak deviáns viselkedésű emberekkel, és lehetőleg idegenektől italt, cigarettát vagy ételt ne fogadjanak el.
– Tartsák be a társadalmi magatartás szabályait. Ne válaszoljanak erőszakkal a provokációkra, és kerüljék a konfliktushelyzeteket.
– Éjszaka csoportosan járjanak, és kerüljék el az elszigetelt vagy sötét helyeket.
„Kedves Résztvevő! Az Ön biztonsága és védelme a legfontosabb a Hargita megyei rendőrök számára. Szükség esetén bizalommal hívja a rendőrséget vagy a 112-es segélyhívó számot. Azért vagyunk itt, hogy kellemes és biztonságos élményben legyen része!” – írták még közleményükben.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!