Több mint mint másfél millió lejre bírságolt idén a megyei környezetőrség

Több mint másfél millió lej értékben szabott ki bírságokat idén a Hargita Megyei Környezetőrség – jelentette be csütörtökön közösségi oldalán a hatóság.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Több mint mint másfél millió lejre bírságolt idén a megyei környezetőrség
Illusztráció Fotó: Országos Környezetvédelmi Ügynökség / FB

Mint részletezték: 2024-ben összesen 447 ellenőrzést végeztek, ebből 168 tervezett és 279 nem tervezett volt. A szabálysértések miatt 85 büntetést szabtak ki, köztük 58 pénzbírságot, összesen 1 570 500 lej értékben. Huszonhét esetben a szabálysértők megúszták hivatalos figyelmeztetéssel.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Ezenkívül hét esetben elrendelték a munkálatok leállítását és az eredeti állapot helyreállítását, továbbá hét alkalommal felfüggesztették a cégek tevékenységét, ameddig be nem szerzik a szükséges engedélyeket. A leggyakoribb szabálysértések a környezetvédelmi engedély előírásainak be nem tartása, a hulladékok nem megfelelő kezelése, az előző ellenőrzések során előírt feladatok nem teljesítése és a hegyi patakokon történő rönkszállítás voltak. A megyei környezetőrség összesen tizennyolc bűnvádi feljelentést tett: tíz esetben védett területen történt a növényzet felgyújtása, egy esetben védett faj elpusztítása, egy esetben a hulladékgyűjtés, kezelés, újrahasznosítás során kötelező intézkedések elmulasztása, két esetben a terület eredeti állapota helyreállításának elmulasztása, egy esetben fecskefészkek megrongálása és egy esetben a hulladékok engedélyezett helyszíneken kívüli lerakása miatt – derül ki a bejegyzésből.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!