Több ittas vezetőt is fülön csípett a közlekedésrendészet

A csíkszeredai és a maroshévízi rendőrök ittas vezetőket értek tetten az elmúlt negyvennyolc órában, Székelyudvarhelyen pedig felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett egy férfi, őt is fülön csípték – derül ki a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 2 perc
Több ittas vezetőt is fülön csípett a közlekedésrendészet
Illusztráció Fotó: László F. Csaba

Mint részletezték, szerda hajnalban fél három körül egy 30 éves férfi épp Szépvíz felé autózott Csíkszereda irányából, amikor a csíkszeredai rendőrök megállították. Azaz megállították volna, de a férfi nem vette figyelembe a rendőrök egyértelmű fény- és hangjelzéseit, hanem továbbhajtott, végül egy ingatlan kerítésének ütközött. A baleset következtében a jármű 40 éves férfi utasa és a sofőr is megsérült, kórházba szállították őket. Az autó vezetőjét alkoholszondával tesztelték, amely a szervezetében alkohol jelenlétére utalt, 0,80 mg/l légalkoholszintet mértek, ami közepesen súlyos ittas állapotnak felel meg.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Ugyanezen a napon a maroshévízi városi rendőrség munkatársai egy 34 éves helyi férfit kaptak el, aki szintén autót vezetett, és az alkoholszonda 1,21 mg/l légalkoholszintet mért nála. Ez a közepesen ittas állapot felső hatarát jelenti (1,26 mg/l légalkoholszinttől kezdődően számítják a súlyosan ittas állapotot). A rendőrök mindkét esetben folytatják a nyomozást.

Székelyudvarhelyen egy nappal korábban, kedden 13:45 körül a székelyudvarhelyi rendőrök egy 38 éves férfit igazoltattak, miközben egy autót vezetett a város egyik utcáján. A Román Rendőrség adatbázisaiban végzett ellenőrzések alapján kiderült, hogy a férfinak felfüggesztették a jogosítványát. Az ügyben bűnügyi eljárás indult jogosítvány nélküli járművezetés gyanújával.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!