Hirdetés

Több intézménynél is kötelező volt a létszámcsökkentés és az átszervezés

A kormány által korábban előírt létszámcsökkentés és átszervezés végrehajtásának határideje e hónap vége. Ez alkalommal Hargita Megye Tanácsa testülete pénteki ülésén fogadta el azokat a határozatokat, amelyek a megyei tanácsot és alintézményeit is érinti.

Vlaicu Lajos
Több intézménynél is kötelező volt a létszámcsökkentés és az átszervezés
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

Mint elhangzott, az alintézmények átszervezését teljesen az alintézményekre bízták. Az átszervezés alól mentesült Hargita Megye Tanácsa Barlangi- és Hegyimentő Közszolgálata, valamint a lakosság-nyilvántartó hivatal. Borboly Csaba megyeelnök az ülés elején kiemelte, fájó, hogy az intézkedés a kulturális alintézményeket is érinti, nehéz helyzetbe hoz más alintézményeket is, viszont ez a néhány állás nem fogja megoldani az ország gazdasági problémáit.

A havi soros tanácsülés további napirendi pontjai között Hargita Megye Tanácsa 52 elszigetelt háztartás áramellátását fotovoltaikus panelekkel biztosította, amire a Norvég Alapnál pályáztak. Ezek tulajdonjogát, a pályázat sikeres lezárta után és a kivitelezést követően, a mostani határozattal átruházta a kedvezményezetteknek. A megyei tanács átadta a csíksomlyói kórház udvarán létrehozott konténer-ellátóegység tulajdonjogát.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Hargita Megye Tanácsa a jövedelemadó hat százalékából is visszaosztott, ezúttal a csíkrákosi iskola kapott 117 ezer lejt padlóburkolat cserélésre, illetve a kissolymosi óvoda korszerűsítésre 250 ezer lejt szavaztak meg. 

Incze Csongor a hulladékgazdálkodási egyesület gyűjtésre vonatkozó közbeszerzésének a folyamatát ismertette, amelynél akadtak gondok, ugyanis a licitre jelentkező cég ajánlata nem felelt meg formailag a kiírásnak, így elutasították. Várhatóan a nyár folyamán akad elfogadható ajánlatot tevő cég. A Szent László Kistérségi Társulás 123 316 ezer lejt hagytak jóvá, a Nagyhagymás Közösségi Fejlesztési Társulásnak szánt tagdíj összegét pedig 54 ezer lejre növelték.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!